Ryddet ikke opp i båtvrakene

Stamnes motorverksted skulle rydde før 17. mai, men det ble ikke gjort. Nå risikerer de å få 50.000 i tvangsmulkt hvis de ikke rydder i sommer.

Publisert Publisert

EN LANG HISTORIE: I mer enn ti år har folk på Stamnes klaget over utsikten til Stamnes Motorverkstad. Foto: ARKIVFOTO: Leif Gullstein

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Dagen etter nasjonaldagen fikk verkstedet besøk av Vaksdal kommune som skulle se om rotet var fjernet. Det var det ikke.

«Lite er gjort og området er overfylt med en blanding av avfall og gjenstander i et uoversiktlig kaos», skriver kommunen i en rapport. Det var Vaksdalposten som først omtalte saken.

Les også

Slik har båtvrakene ligget i ti år

Båt under vann

BT har skrevet flere saker om verkebyllen i Vaksdal. I over ti år har bygdefolket ønsket å få de rustne båtene og søppel fjernet, men uten hell. Båtene ligger tett inn på bomiljøet i Stamnes, et lite tettsted i Veafjorden. Naboer har klagd på både oljesøl, avfall og rustne skip.

Eier mener at de fleste båtene er i ok stand, men det mener ikke kommunen. De viser til at den ene båten faktisk ligger 20-33 meter under vann, i tillegg til at båtene ikke ser ut til å være i orden.

Les også

- Det ser ut som en skraphandel

Ny frist

Da Fylkesmannen i Hordaland utførte en inspeksjon på verkstedet før jul, fant de flere brudd på forurensningsloven. Derfor ba de om at store mengder farlig avfall måtte fjernes. 2.5 tonn blybatteri og 2400 liter spillolje ble fjernet, men det var ikke nok.

Nå krever kommunen at verkstedet rydder opp innen 17.august. Hvis ikke får de et tvangsmulkt på 50.000 kroner.

18. august skal kommunen, sammen med en representant fra Sjøfartsdirektoratet, igjen stille til inspeksjon.

Les også

Eieren: Jeg har ikke tid til å rydde

God dialog

BT har tidligere vært i kontakt med eier av verkstedet som ikke har ønsket å uttale seg mer i saken. Både kommunen og eier av verkstedet beskriver dialogen mellom dem som god.

Publisert