Strømmen tilbake i Nordhordland

20 husstander på Eidetræ gjenstår.

Publisert Publisert
  • Anne E. Hovden
  • Gerd Tjeldflåt
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

De fleste husstandene i Nordhordland som mandag kveld ble rammet av to store strømbrudd, har nå fått tilbake strømmen. 20 husstander på Eidetræ gjenstår. De må smøre seg med tålmodighet til det er blitt dagslys og BKK har fått reparert en ødelagt transformator.

Det siste av de to strømbruddene kom like før klokken 22, og rammet 1700 husstander i Lindås og på Osterøy. Det er områdene Hageseter, Sætre, Hopsdal, Fyllingen, Leknes, Hjelmås, Osteriedet, Askvik, Bjørndal, Eknes og Eidsnes som er rammet. Det var BA som først omtalte saken.

Også i Bergen gikk strømmen mandag:

Les også

4000 strømkunder rammet

BKK jobbet på spreng gjennom hele natten for å rette opp feilene, og kl 05.30 melder BKK at alle med unntak av Eidetræ nå skal ha fått tilbake strømmen.

— Det er en veldig komplisert feilretting. Det er mange feil, i alle fall tre, som må rettes. Vi har kalt inn ekstra mannskap, og de vil holde på utover natten, sa kommunikasjonsrådgiver Jarle Hodne i BKK mandag kveld.

Men rundt klokken halv ett hadde 1500 av de 1700 fått strømmen tilbake.

For oppdatert informasjon om strømbruddet, se denne oversikten hos BKK.

Tidligere mandag kveld ble også 1000 husstander i Alversund strømløse. Klokken 00.30 var 65 av dem fortsatt uten strøm, men her ble feilen rettet i løpet av natten.

Strømprisene spås i alle fall å holde seg lave:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Billig strøm i lang tid framover

BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…