Nå er Småpudden her

Etter lang ventetid kommer broelementene til Bergen onsdag. Vi fulgte ankomsten direkte!

  • Hanne Louise Åkernes
  • Roy Ellingsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Den nye broen over Damsgårdssundet skal endelig legges på plass. Onsdag kommer båten «Arctic Rock» fra Polen til Bergen med broelementene i stål.

Fraktebåten legger til på Møhlenpriskaien. Derfra skal de løftes på plass av den spektakulære flytende kranen «Eide Lift 7».

Sjekk bildene:

Les også

Slik kan Bergen se ut i fremtiden

Onsdag blir altså første mulighet til å studere brokonstruksjonen som skal bære bergenserne over Damsgårdssundet nærmere.

ETTERLENGTET: Planene om en bro over Damsgårdsundet har pågått helt siden 90-tallet.

Tripper av gledeArbeidet med broen fører til at Damsgårdssundet blir stengt fra klokken 12 onsdag og de fem dagene monteringen forventes å ta. For store fartøyer vil sundet være stengt helt til løftemekanismen på broen er testet ferdig. Det vil ta «noen uker», ifølge kommunen.

STOR DAG: Prosjektleder Gry Stenersen fra Bergen kommune og anleggsleder Stian Nilsen fra NCC gleder seg over at brodelene nå er i byen.

— Dette blir en supergøy dag. Vi står og tripper av glede. Dette har vi ventet på, sier Gry Stenersen, prosjektleder i Bergen kommune.Vi fulgte broens ankomst direkte og du kan se den igjen i fortfilm i vinduet over!

Klokken 11.10 passerte «Arctic Rock» Puddefjordsbroen, og kort tid senere var båten med brokonstruksjonen klappet til kai på Møhlenpriskaien.

STENGT: Arbeidet med broen fører til at Damsgårdssundet blir stengt fra klokken 12 onsdag og de fem dagene monteringen forventes å ta.

Vil bruke den selvPlanene om en bro over Damsgårdsundet har pågått helt siden 90-tallet. Arbeidet startet for alvor i 2007, men det tok tid å få finansieringen på plass. Selve byggearbeidet startet i januar 2015.

— Jeg kan ikke si en dato, men den vil stå helt klar i løpet av juni. Jeg kommer helt klart til å bruke den selv, sier Stenersen.

Det skal gå en gangvei fra Nygårdsparken over broen og til Løvstien.

ÅPNES I SOMMER: Broen vil stå helt klar i juni.
Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Stein fra Ulriken skal gi friskere sjø i Puddefjorden

  2. Ny kostnadssprekk for Småpudden

  3. Slik kan Bergen se ut i fremtiden

  4. Byens viktigste sti

BT anbefaler

«Et historisk dypt fall»

Beyers avgang sjokkerer. Nå må Festspillene også pleie omdømmet sitt.

LES SAKEN