Nå er Småpudden her

Etter lang ventetid kommer broelementene til Bergen onsdag. Vi fulgte ankomsten direkte!

Publisert Publisert
  • Hanne Louise Åkernes
  • Roy Ellingsen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den nye broen over Damsgårdssundet skal endelig legges på plass. Onsdag kommer båten «Arctic Rock» fra Polen til Bergen med broelementene i stål.

Fraktebåten legger til på Møhlenpriskaien. Derfra skal de løftes på plass av den spektakulære flytende kranen «Eide Lift 7».

Sjekk bildene:

Les også

Slik kan Bergen se ut i fremtiden

Onsdag blir altså første mulighet til å studere brokonstruksjonen som skal bære bergenserne over Damsgårdssundet nærmere.

ETTERLENGTET: Planene om en bro over Damsgårdsundet har pågått helt siden 90-tallet. Foto: RUNE SÆVIG

Tripper av gledeArbeidet med broen fører til at Damsgårdssundet blir stengt fra klokken 12 onsdag og de fem dagene monteringen forventes å ta. For store fartøyer vil sundet være stengt helt til løftemekanismen på broen er testet ferdig. Det vil ta «noen uker», ifølge kommunen.

STOR DAG: Prosjektleder Gry Stenersen fra Bergen kommune og anleggsleder Stian Nilsen fra NCC gleder seg over at brodelene nå er i byen. Foto: ALICE BRATSHAUG

— Dette blir en supergøy dag. Vi står og tripper av glede. Dette har vi ventet på, sier Gry Stenersen, prosjektleder i Bergen kommune.Vi fulgte broens ankomst direkte og du kan se den igjen i fortfilm i vinduet over!

Klokken 11.10 passerte «Arctic Rock» Puddefjordsbroen, og kort tid senere var båten med brokonstruksjonen klappet til kai på Møhlenpriskaien.

STENGT: Arbeidet med broen fører til at Damsgårdssundet blir stengt fra klokken 12 onsdag og de fem dagene monteringen forventes å ta. Foto: RUNE SÆVIG

Vil bruke den selvPlanene om en bro over Damsgårdsundet har pågått helt siden 90-tallet. Arbeidet startet for alvor i 2007, men det tok tid å få finansieringen på plass. Selve byggearbeidet startet i januar 2015.

— Jeg kan ikke si en dato, men den vil stå helt klar i løpet av juni. Jeg kommer helt klart til å bruke den selv, sier Stenersen.

Det skal gå en gangvei fra Nygårdsparken over broen og til Løvstien.

ÅPNES I SOMMER: Broen vil stå helt klar i juni. Foto: RUNE SÆVIG

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Stein fra Ulriken skal gi friskere sjø i Puddefjorden

  2. Ny kostnadssprekk for Småpudden

  3. Slik kan Bergen se ut i fremtiden

  4. Byens viktigste sti