Lege varslet om vold mot spedbarn

En mann fra Hardanger ble tirsdag varetektsfengslet for grov vold mot sitt eget spedbarn. Også moren er siktet for forholdet.

Publisert Publisert

FENGSLING: Den syv uker gamle gutten ligger på Barneklinikken ved Haukeland universitetssjukehus med store hodeskader. - Vi har fått opplyst at tilstanden er stabil, men at det er for tidlig å si om det oppstår seinvirkninger av skadene, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland. Her fra gårsdagens fengslingsmøte. Foto: Odd Nerbø

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Sent lørdag kveld fikk Barneklinikken ved Haukeland universitetssykehus inn et syv uker gammelt spedbarn med store hodeskader.

Skadene på barnet fikk legen til å varsle politiet.

Natt til søndag ble foreldreparet til gutten pågrepet i sitt eget hjem i Hardanger, siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter.

— Det viste seg at barnets skader var forenlig med vold, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Les også

Foreldre pågrepet for vold mot spedbarn

Spedbarnet har alvorlige hodeskader, blant annet blødninger til hjernen.

Krevde løslatelse

Siktelsene mot foreldreparet er foreløpig identiske.

Den voldssiktede barnefaren ble tirsdag varetektsfengslet av Nordhordland tingrett for fire uker. Etter planen skal barnets mor fremstilles for varetektsfengsling onsdag.

Mannen i 40-årene nekter straffskyld.

— Han er mest bekymret for hvordan det går med barnet. Han tar situasjonen veldig tungt, sier advokatfullmektig Mads Falck Berven, mannens forsvarer under fengslingsmøtet.

Berven krevde umiddelbar løslatelse. Dette ble avvist av retten.

— Etter vår mening foreligger det ikke fare for bevisforspillelse. Vi mener også at fengsling ikke er et forholdsmessig inngrep, sier Berven.

KREVDE LØSLATELSE: Advokatfullmektig Mads Falck Berven, mannens forsvarer under fengslingsmøtet. Foto: Odd Nerbø

Varsler flere avhør

I tillegg til fire uker i varetekt, innvilget retten brev— og besøksforbud samt delvis isolasjon.

— På dette tidspunktet i etterforskningen er det avgjørende at vi kan holde de siktede isolert og fra hverandre, slik at forklaringene ikke kan tilpasses eller at de snakker med vitner før oss, sier politiadvokaten.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvordan saken etterforskes, men at flere avhør gjenstår.

— Både av de to siktede, men også av potensielle vitner fra parets venner og omkrets. Helsepersonell som er involvert i behandling av barnet skal også avhøres, sier Høyland.

Mannens forsvarer ba tirsdag om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører. Kravet ble ikke innvilget.

Publisert