Mannen er i Gulating lagmannsrett også dømt til å betale 300.000 kroner i oppreisning og livsvarig kontaktforbud overfor den unge kvinnen.

Våren 2014 fortalte kvinnen til andre at hun var blitt misbrukt av den tidligere stefaren i en årrekke. Saken ble anmeldt og tiltale tatt ut. Mannen nektet skyld da han møtte i Nordhordland tingrett tidligere i år, men ble dømt til fengsel i fem år for grove overgrep.

Syv år

Overgrepene han nå er dømt for, skjedde i en av Bergens omegnskommuner gjennom åtte år. I tingretten hevdet mannen at anmeldelsen kunne skyldes et økonomisk motiv i forbindelse med at han og fornærmedes mor skilte lag.

Lagmannsretten er imidlertid heller ikke i tvil om at mannen er skyldig i å ha hatt seksuell omgang med den unge kvinnen helt fra hun var syv år gammel. Han ble dømt til fengsel i fem år i tingretten. Gulating lagmannsrett skjerpet straffen til syv års fengsel.

Grove overgrep

Retten viser til kvinnens forklaring om hva stefaren gjorde mot henne under oppveksten.

Han stilte blant annet dusjstrålen inn mot underlivet hennes og masserte henne. Dette utviklet seg videre til langt mer alvorlige overgrep, også samleie. Mannen tvang henne også til å se pornofilmer der andre barn deltok, forklarte hun i retten.

– Sterkt kroppsfiksert

Retten mener mannen fremstår sterkt kropps- og sexfiksert ut fra bevisførselen, og at han etter hvert også begynte å oppføre seg stadig mer truende mot jenten. Under tingrettssaken forklarte en av mannens tidligere kjærester at han presset henne på grensene hele tiden når det gjaldt sex. Det ble også funnet bilder av barn i seksualiserte fremstillinger på PC-en hans, ifølge tingrettsdommen.

Den unge kvinnen fortalte ikke noen om overgrepene før i mars 2014. Da hadde hun begynt å studere og blitt oppmerksom på konsekvensene av overgrep i barne- og ungdomsårene. Hun fortalte da kjæresten om overgrepene.

– Tillitsbrudd

Lagmannsretten slår fast at overgrepene var utført av stefar, og dermed innebærer et dypt tillitsbrudd. Den unge kvinnen har slitt med diagnosen posttraumatisk stresslidelse og andre fysiske og psykiske helseplager som er forenelige med overgrep, fremgår det av dommen.