Her var det full stans for Bybanen

Det var tekniske problemer på to steder av bybanelinjen i Bergen tirsdag ettermiddag.

Publisert Publisert

TRØBBEL: – Det er trolig feil på strøminntaket på vognen, sier kommunikasjonskoordinator ved Keolis. Foto: RUNE SÆVIG

  1. Leserne mener

SISTE: Klokken 18.05 melder Bybanen at det er normal drift i hele traseen, men med noen forsinkelser.

Ved 14-tiden tirsdag ettermiddag oppsto feilen på en bybanevogn ved Nonneseter, mellom Jernbanestasjonen og bibiloteket i Bergen sentrum.

Full stans også i Fana

– Det er trolig feil på strøminntaket på vognen. Vi arbeider på spreng for å utbedre dette, sier Kristoffer Sandvik Monsen, kommunikasjonskoordinator ved Keolis som kjører Bybanen i Bergen.

For de reisende har det konsekvenser. Bybanen gikk kun mellom Nygård og Birkelandsskiftet. Dermed må de som skal dra med bybane fra Byparken ta seg til Nygård for å komme seg videre sørover i Bergen.

Som om ikke det var nok: Ved 15.30-tiden oppsto det problemer mellom Råstølen og videre til Birkelandsskiftet i Bergen sør. Dermed ble det full stans også her. Reisende kom altså ikke lenger enn til Råstølen. Ved 16-tiden arbeides det på linjen også i dette området.

Problemfylt år

Konsekvensen er altså at det tirsdag ettermiddag kun går bybaner mellom Nygård nær sentrum og Råstølen i Bergen sør. Folk kan altså ikke dra til eller fra de ordinære avgangsstasjonene.

– Jeg vet ikke når feilene er utbedret, men dette har selvsagt høyeste prioritet nå, sier Monsen.

STANS: Bybanen fikk stans ved Nonneseter i Bergen sentrum tirsdag ettermiddag. Foto: HOPE MEDIA

Det har tidvis vært store problemer med trafikkavviklingen på Bybanen i år. I august var det kaotiske tilstander da tredje og nest siste strekning mot Flesland åpnet.

Publisert