33-åringens DNA funnet på åsted

Det er den siktede bedriftslederens biologiske spor som ble funnet på åstedene for en voldtekt i Olsvik i 1996 og en voldtekt i Veiten i oktober i fjor.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Det viser konklusjonen fra Rettsmedisinsk institutt, og etterforskerne har fått beskjed om DNA-treff i de to overgrepssakene.

Mandag ble den siktede 33-åringens forsvarer informert om utviklingen i saken.

— Jeg har fått muntlig orientering om at det var DNA-treff, men jeg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, sier advokat Lasse Solberg til Bergensavisen.

**Les også:

Les også

100 menn innkalt til DNA-test etter voldtekter

100 menn innkalt til DNA-test etter voldtekter**

Avisen skriver at politiet i dag får den endelige rapporten, men BA kjenner til at politiet med sikkerhet har fått bekreftet at DNA-analysen er positiv.

— Jeg ønsker ikke å kommentere saken nærmere før vi har fått den endelige konklusjonen i dag, sier politiinspektør Sidsel Isachsen til avisen.

Det er halvannen uke siden mannen ble tatt av politiet. Noen dager senere ble han varetektsfengslet. Han hadde nektet å avgi frivillig DNA-prøve, og politiet fikk rettens kjennelse til å gå til ransakelse og beslag. 33-åringens fingeravtrykk ble funnet på et stykke tape som offeret for den siste voldtekten ble bundet fast med. Dessuten knyttet mobiltelefondata, signalement og vitnebeskrivelser ham tilm voldtektene.

Se BTs omtale av den første voldtekten - fra papiravisen 8. feb. 1996

Publisert