- En liten pris å betale for at mange kan få det litt bedre

Etter at Cathrine gikk ut og fortalte at hun vokste opp i et hjem med rus og manglende omsorg har responsen vært overveldende.

OVERVELDENE: I dag er Cathrine engasjert i ungdomsarbeid. Her holder hun fotoverksted for Maja Blaasvær, Kari Blø Brune, og Emma Alexandra Lirhus Miro. Etter at hun gikk ut med historien sin har hun fått utallige tilbakemeldinger. Nå vil hun gjøre enda mer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

— Jeg har det litt ambivalent. Det er veldig skummelt å skulle være så ærlig siden det involverer så mange mennesker i livet vårt, sier Cathrine Langfjell Torsvik.

Sammen med storesøsteren

Les også

vokste Cathrine opp i et hjem med rus og manglende omsorg.

Responsen hun har fått fra kjente og ukjente mennesker har vært overveldende.

Rørende tilbakemeldinger

Det renner inn med tilbakemeldinger på Facebook-siden hennes, telefonen og e-post.

— De fleste som har tatt kontakt vil bare fortelle at det er så godt å høre noen andre snakke om dette, fordi de kjenner seg igjen. De takker meg rett og slett, sier hun.

At fremmende mennesker kan finne noe positivt i at jeg har delt historien min er veldig rørende, ifølge den modige jenten.

Det er en liten pris å betale for at mange kan føle seg litt bedre

Cathrine Langfjell Torsvik

— Samtidig er det så veldig godt å vite at jeg har nådd ut. Hele hensikten med historien min er jo at folk ikke skulle føle seg så alene lenger. Man vet jo at man ikke er unik og alene om dette, men det er viktig at noen tør å snakke om dette, sier 22-åringen.

Familien har også vært positiv og støttende.

— Farmoren min syns det var veldig rørende lesing og hun støtter meg veldig. Også pappa syns det er fint at jeg gjør dette, forteller hun.

Vil hjelpe andre

Cathrine driver i en alder av 22 år sitt eget firma som fotograf, og har prosjekter med kulturkontorene i flere bydeler.

Til dagen arbeider hun i Ungt Nettverk Bergen. Et nettverket er et lokalt tilbud for unge fra 16 år som har foreldre med psykiske vansker, rusmiddelavhengighet eller andre belastninger.

Et sted hvor de kan møte andre unge som er i samme situasjon og bli tatt på alvor.

Nå håper Cathrine at unge vil få øynene opp for nettverket.

— Dette er en ressursgruppe hvor de kan møte andre unge som eri samme situasjon og dele erfaringer, sier hun.

Cathrine har engasjert seg for barn som har det vanskelig, hun vil hjelpe andre. Denne helgen deltok hun på et kurs i Tromsø.

Der skulle hun også lære mer om hvordan en lignende gruppe arbeider med barn og unge som sliter.

— Det har gått veldig fint her. Det er sterkt og godt å se at det er flere unge - yngre enn meg - med lignende erfaringer, som likevel er så positive og sterke, sier hun.

Kampen fortsetter

Ungt Nettverk i Bergen harhatt flere samlinger, men foreløpig er det ikke noen som har brukt tilbudet.

I Tromsø opplevde hun at arbeidet for barn og unge, som har foreldre med psykiske vansker og eller rusmiddelavhengighet, gjør en forskjell.

— En slik møteplass er holdepunktet til mange barn og unge. Det kan være den ene tingen de ser frem til i hverdagen. Når jeg ser at arbeidet nytter og at vi hjelper noen, får jeg alltid ny giv, sier hun.

Kampen forstetter for 22-åringen.

— Jeg skal fortsette å kjempe denne kampen. Jeg skal være tilstede og fortsette å minne dem som arbeider i helsevesenet og på skole at de må bruke de øynene de er blitt gitt. Følg magefølelsen og vær et medmenneske, sier hun.

- Det var en liten pris å betale

Sammen med to andre voksne er målet å senke terskelen for å prate om de vanskelige tingene, som mange barn og unge opplever i hjemmet.

— Nå vil jeg at de som har en lignende bakgrunn som meg skal komme på samlingene våre. Der kan de dele egne erfaringer og blir tatt på alvor, sier hun.

Den siste tiden har Ungt Nettverk blitt invitert til flere skoler, også utenfor bykjernen.

Nå skal de ut i skolene, snakke med ungdommene og få ut materiell.

— Det går i ett, men det er veldig kjekt at dette ikke er forgjeves. At selv om man har satset litt personlig, er det en uhyre liten pris å betale for at mange kan føle seg litt bedre, avslutter hun.

Publisert: