Politi-toppene er avhørt

Politimesteren, visepolitimesteren og etterforskeren som varslet om Monika-saken, er avhørt av Spesialenheten.

Publisert Publisert

FORKLARTE SEG: Politimester Geir Gudmundsen er avhørt av Spesialenheten om Monika-saken. Etterforskningen av politiet nærmer seg slutten. Foto: Odd Mehus

  • Rune Christophersen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Spesialenheten, som etterforsker politiets håndtering av Monika-saken, vurderer om de også skal gå inn i varsler-saken. Etterforskeren som i januar i år slo alarm om henleggelsen av dødsfallet,har formelt fått status som varsler av politimester Geir Gudmundsen.

Etterforskeren avhørt

Da politimannen uttrykte bekymring for politiets etterforskning av saken, skal han ha fått beskjed om å holde seg unna og ikke blande seg inn.

Nå er etterforskeren avhørt, bekrefter Halvor Hjelm-Hansen, som leder Spesialenheten i Midt— og Nord-Norge.

Les også

Etterforskeren fryktet Monika (8) var drept. Sjefene ba ham holde seg unna saken.

— Vi har nylig vært i kontakt med varsleren og gjort et avhør av ham, men det er ikke tatt noen avgjørelse på om vi formelt åpner etterforskning i saken. Det er noe vi fortsatt har til vurdering. Avhøret ble gjort som en del av forundersøkelsene, sier Hjelm-Hansen.

Over 20 vitner

Til sammen har Spesialenheten gjort over 20 vitneavhør i etterforskningen av politiet. Både politimester Geir Gudmundsen og visepolitimester Gunnar Fløystad er avhørt.

— Vi er i all hovedsak ferdige med avhørene, men det er mulig vi må ha noen oppfølgende samtaler senere. Det er ikke mange etterforskningsskritt som gjenstår. Vi tar sikte på å oversende vår innstilling innen midten av januar, sier Hjelm-Hansen.

- Har dere fått svar på de spørsmålene dere hadde?

— Vi har fått svar på veldig mye. Jeg synes vi har fått et godt bilde av hele politiets etterforskning av saken.

Også Riksadvokaten har satt ned et granskingsutvalg som er i gang med å gjennomgå politiets håndtering. Denne granskingen skal være ferdig innen utløpet av januar.

Publisert