Ragnhild ble filmet før hun døde

Et filmopptak viser Ragnhild Helsengreen (15) hjelpeløs og sterkt ruset før hun døde. Nå er tobarnsmoren som ga henne heroin, siktet for uaktsomt drap.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Det bekrefter politiadvokat Harald Bilberg.

— Det er vår foreløpige siktelse, så får det bli opp til statsadvokaten å avgjøre hva som skal skje videre i saken, sier politiadvokaten.

Satte heroinsprøyte

15 år gamle Ragnhild Helsengreen ble funnet livløs lørdag 31. juli i en leilighet i Solheimsviken. Hun hadde vært sammen med fire andre personer som alle har bakgrunn fra rusmiljøet.

15-åringen var på flukt fra en barnevernsinstitusjon.

Ganske tidlig i saken ble det klart at den 32 år gamle kvinnen som hun var sammen med, innrømmet å ha satt en sprøyte med heroin på Ragnhild.

Forsvareren hennes, Steinar Yndestad, sier at han ikke kan kommentere saken.

— Jeg har ikke hatt noe oppdrag for henne siden hun ble løslatt, sier Yndestad.

Filmet før hun døde

Et annet sentralt bevis i saken er en video med opptak av Ragnhild rett etter at hun hadde fått en sprøyte med heroin. Hun er blitt filmet med et videokamera fra sin egen PC. Politiet har ikke fått klarhet i hvem som står bak filmingen.

— Vi ønsker å bruke dette i en eventuell rettssak, fordi vi mener opptaket viser tydelig at 15-åringen var i en tilstand som tilsier at de andre burde tilkalt hjelp, sier Bilberg.

De fire personene som har vært siktet i saken, var først alle siktet for å ha overlatt 15-åringen til seg selv i hjelpeløs tilstand, sier Bilberg.

Det er bare 32-åringen som er siktet for uaktsomt drap. Hva som skjer med de andre, er ennå ikke avgjort.

Spor av andre stoffer

Politiet har fått svar på prøvene som viser hvilke stoffer Ragnhild hadde i blodet da hun døde.

— Det var en miks av ulike stoffer. Rettsmedisinerne har gitt oss tilbakemelding på at heroinet i seg selv var nok til å gi henne en overdose, sier Bilberg.

Les mer om saken i BTs papirutgave tirsdag.

Publisert