Kjør forsiktig!

Fortsatt glatt etter snøfallet søndag kveld.

Publisert Publisert

GLATT: Snøværet søndag kveld gjorde veiene glatte. Foto: MARITA AAREKOL

Søndag kveld førte snøvær til glatte veier enkelte steder i Hordaland, spesielt i ytre strøk. På morgenkvisten mandag meldes det fortsatt om glatte veier med snø— og isdekke flere steder. Sjekk forholdenepå våre trafikksider.

Det ble sendt ut flere strøbiler til Sotra sent søndag.

Kjørte utfor skråning

På Straume, i 05-tiden natt til mandag, skled en bil av veien, kjørte ned en skråning og havnet 15 meter ute i terrenget i et bratt område.

— Redningen av bilen måtte utsettes fordi det var mørkt og vanskelig terreng, sier operasjonsleder Jan Steimler til BT mandag morgen.

— Vi strør og strør. Når det blir klarvær igjen, så kan det fryse på om vi ikke rekker å salte. Jeg vil oppfordrer bilistene om å ta det med ro. Føret kan være litt stygt, sa trafikkoperatør Thore-Andrée Halland ved Vegtrafikksentralen søndag kveld.

Kaos på Sotra

Også politiet har fått melding om glatte veier enkelte steder. Dette gjelder spesielt Sotra og Vallaheiene i Fana.

— Det begynner å bli litt kaos på Sotra. Det har lagt seg snø i veibanen, og da sliter de som har lagt om til sommerdekk, sier operasjonsleder Hans Erik Thue i Hordaland politidistrikt.

- Ikke sommer ennå

Ved 22.30-tiden søndag kveld var en personbil involvert i et trafikkuhell på Fritz Riebers vei, retning syd. Ingen personer ble skadet i uhellet.

— Sommeren var der ikke helt ennå, legger operasjonsleder Thue til.

LAVER NED: Slik så det ut på motorveien ved Troldhaugen i Bergen like før klokken 23.30 søndag kveld. Snøen var tett og våt. Foto: MARITA AAREKOL

Med april kom denne brøytebilen til Alvøen tidlig mandag morgen. Foto: Rune Berentsen

Publisert