- Kvinne voldtatt av fem menn

Kvinnen ble hentet med ambulanse. - Hun var skadet og segnet om, forteller vitne.

Publisert Publisert

SJEKKER OMRÅDET: Politiet leter i området ved Marineholmen lørdag etter at en kvinne (30) skal ha blitt voldtatt av fem menn. Kvinnen ble hentet med ambulanse. Foto: EIRIK BREKKE

UT AV PARKEN: En politipatrulje i Nygårdsparken nå i ettermiddag, like etter at politiet hadde blitt varslet om voldtekten. Foto: PÅL ENGESÆTER

  • Torunn Aarøy
  • Kjersti Kvile
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

En kvinne (30) skal ha blitt voldtatt på Marineholmen, ved sørsiden av Nygårdsparken i Bergen, lørdag ettermiddag. Politiet ble varslet om hendelsen klokken 15.11.

Politiet hadde lørdag kveld få spor å gå etter i jakten på gjerningsmennene

Operasjonssentralen meldte på Twitter at kvinnen var inne til avhør. Det ble det imidlertid ikke noe av.

Hun var svært tydelig medtatt. Det var vondt å se.

— Hun var for medtatt til å kunne gi noen forklaring. Vi må utsette avhøret til senere, sier politiadvokat Duc Nguyen i Hordaland politidistrikt.

- Ukjente for henne

30-åringen har kun hatt en kort samtale med politipatruljen på stedet.

— Hun forklarte da at det dreide seg om fem gjerningsmenn som var ukjente for henne. Hun var ikke i stand til å gi noen beskrivelse av dem, annet enn at de var mørkhudede, sier politiadvokat Duc Nguyen i Hordaland politidistrikt.

Voldtekten skal ha skjedd i området ved Marineholmen, men lørdag kveld var det fortsatt uklart nøyaktig hva som var åstedet. Kvinnen har beskrevet det som ”nede ved glasshuset”.

Kvinnen ble kjørt til voldtektsmottaket på Legevakten etter å ha blitt tatt hånd om av ambulanse og politi. Der har hun vært gjennom rutinemessige undersøkelser, som politiet håper vil hjelpe dem i jakten på gjerningsmennene.

Så langt har det ikke meldt seg noen øyenvitner til voldsepisoden. 30-åringen er sterkt preget og plaget av smerter, ifølge Nguyen.

UT AV PARKEN: En politipatrulje i Nygårdsparken nå i ettermiddag, like etter at politiet hadde blitt varslet om voldtekten. Foto: PÅL ENGESÆTER

— Fornærmedes forklaring og eventuelle resultater fra DNA-prøver vil gi oss mer detaljerte opplysninger å jobbe med. Vi vil også undersøke om det er overvåkingskameraer i området. Vi er svært interesserte i vitneobservasjoner, og ber om at alle som kan ha sett noe, melder seg for politiet, sier Nguyen.

Kvinnen har foreløpig ikke fått oppnevnt noen bistandsadvokat.

Delvis uten klær

Kvinnen ble funnet av en sykepleier i 40-årene.

BTs kultur- og debattredaktør Hilde Sandvik kom gående like bak kvinnen som fant den mishandlede 30-åringen da hun segnet om i Nygårdsparken.

— Hun ropte på meg mens hun holdt kvinnen i ro. Jeg ringte med en gang nødnummeret på 113 og fortalte at en kvinne var utsatt for vold, sier Sandvik.

MARINEHOLMEN: Kvinnen var lørdag kveld så medtatt at politiet måtte utsette avhøret. Foto: MARITA AAREKOL

Sandvik forteller at kvinnen var oppskrapet, utsatt for mishandling og delvis uten klær. Hun oppfattet av kvinnen var i sjokk.

— Hun var svært tydelig medtatt. Det var vondt å se.

Hun forteller om en kvinne som var dypt fortvilet, og hyperventilerte. Mens hun sto i telefonen med politiet, prøvde Sandvik å holde borte andre menn som oppførte seg til dels truende.

— Hun ble også fryktelig redd da det kom menn bort mot henne. Hun var livredd for noe.

- Verste jeg har sett som sykepleier

Kvinnen hadde verken mobil eller lommebok på seg, men de klarte å identifisere henne ved hjelp av et bankkort hun hadde på seg.

— Den andre damen gjorde en fin jobbe med å holde henne rolig og kjenne på pulsen hennes. Etter hvert kom en sivil politibil før ambulanse og flere politibiler kom til.

— Her vet vi foreløpig ikke hva som har skjedd, men det er vondt å se en kvinne som er så medtatt og så livredd.

Kvinnen i 40-årene forteller at hun har jobbet som sykepleier i en årrekke. Hun kom gående gjennom den øvre delen av Nygårdsparken like foran Hilde Sandvik.

— Da kom denne kvinnen gående oppover mot oss. Hun var veldig redd, prøvde å springe, men segnet om. Hun var tydelig skadet. Hun gråt, skalv og hakket tenner. Hun var i sjokk og jeg var redd hun skulle miste bevisstheten, sier kvinnen, som vil være anonym.

— Jeg måtte delvis holde henne med makt, fordi hun ville komme seg vekk. Jeg så blod, bloduttredelser og merke etter skarpe gjenstander. Dette er det verste jeg har sett som sykepleier på 20 år, sier hun.

Prøver å finne åstedet

Kvinnen ble kjørt med ambulanse til voldtektsmottaket på Bergen Legevakt.

Først ved 21-tiden var hun ferdig behandlet ved legevakten og er fraktet til Bergen politistasjon for avhør, skriver politiet på Twitter.

VITNE: Kultur- og debattredaktør Hilde Sandvik var en av de som fant kvinnen og varslet nødetatene. Foto: RUNE SÆVIG

KJØRER BORT: To politibiler forlater Nygårdsparken. Kvinnen er kjørt til voldtektsmottaket ved legevakten. Foto: PÅL ENGESÆTER

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her ble bobilen og personbilen stående bom fast: – Det var litt uventet, kan man si

  2. Nå oppdateres smitterådene for buss og bane

  3. Superstjernen ber om møte med Erna Solberg

  4. Dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn

  5. Get-kundene får TV 2 tilbake

  6. «Ocean Viking» slo alarm: – Migranter truet med å skade seg selv og andre