Glatte veier skapte problemer i lørdagstrafikken

Flere trafikanter slet med å holde seg på de glatte veiene lørdag morgen.

Publisert Publisert

En kald natt førte til glatte veibaner lørdag morgen. Denne skjermbildet er hentet fra Statens vegvesens kamera ved Fv 7 på Kvamskogen. Foto: Skjermdump/Statens vegvesen

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Vegtrafikksentralen ba folk være oppmerksomme i trafikken i morgentimene. Mange våknet lørdag opp til rim på bakken, og trafikkoperatør Morten Hansen i Vegtrafikksentralen ber folk være obs hvis de skal kjøre på mindre veier eller gå på fortauer.

– Hovedveiene skal nok ikke være et problem i Bergen og omegn, men jeg vet foreløpig ikke hvor langt entreprenøren har kommet med å strø på mindre veier og fortauer, sier Hansen.

Les også

Filmet sjokkerende nestenulykke: – Jeg ble helt skjelven

Bil kjørte av veien i Flora

De glatte veiene har lørdag morgen ført til flere trafikkuhell.

En bil med to voksne og to barn på seks og halvannet år kjørte av veien ved Sundafjelltunnelen.

Politiet melder på Twitter at bilens airbager ble utløst, men at det ikke er snakk om personskader. Alle fire involvert i ulykken er oppegående og ute av bilen.

GLATT: Slik så det ut på Landås i Bergen tidlig lørdag morgen. Foto: Ørjan Torheim

Politiet opplyser at uhellet forhindrer ikke trafikkflyten på stedet, men det er meldt om glatt veibane.

Polsk vogntog strandet på rv. 13

Glatte veibaner og vanskelig kjøreforhold skaper også problemer for tungbiltransporten.

Politiet ber trafikanter være obs på et polsk vogntog som har stanset i veibanen på riksvei 13 ved Jøsendal i Odda. Grunnet snø og glatt veibane trenger vogntoget kjettinger, og politiet advarer om at kjøretøyet kan stå farlig til.

Les også

– Det er viktig at slike personer blir tatt. De setter andres liv i fare.

Skled inn i tunnel

I 08.30-tiden fikk politiet inn melding om en bil som hadde sklidd inn i Grasdaltunnelen i Samnanger kommune på fylkesvei 7. Den kvinnelige sjåføren kom uskadet fra hendelsen, med kun materielle skader på bilen. Vegtrafikksentralen melder ikke om trafikale problemer som følge av uhellet.

Trafikkuhell i Sogndal

Den mannlige føreren av bilen og to barn (fem og syv år) kom uskadet fra uhellet ved Årøysvingene på riksvei 55 i Sogndal.

Politiet melder på Twitter at ambulansepersonell har sjekket de tre involvert i ulykken og bilberger er rekvirert. Trafikken flyter fint forbi ulykkesstedet.

Været skaper også problemer i fjellovergangene. Statens vegvesen besluttet i 12-tiden lørdag å holde riksvei 13 over Vikafjellet stengt. En ny vurdering vil bli gjort søndag klokken 09.

Publisert