22 tatt i fartskontroll i Eikåstunnelen

Utrykningspolitiet beslagla sertifikatet til fire bilførere i Eikåstunnelen.

Publisert:

TATT: 22 bilførere ble tatt i en fartskontroll i Eikåstunnelen denne helgen.

Fredag kveld sjekket politiet farten til bilister i Eikåstunnelen i Åsane. Kontrollen startet klokken 21.20. En halvtime over midnatt var den avsluttet. Fire bilførere mistet førerkortet, 18 ble ilagt bøter fordi de kjørte for fort.

To kontroller tidligere i år

— Det var Utrykningspolitiet som hadde kontrollen. Jeg kjenner ikke detaljene, men her var det åpenbart mange som kjørte altfor fort, sier Endre Laukeland ved politiet i Bergen nord.

  • Les også: Her står politiet ofest
    Terje Oksnes leder UP på Vestlandet. Han forteller at de har hatt to kontroller tidligere i år i Eikåstunnelen.

26 tatt i fjor

— Vi var der i januar og april. Eikåstunnelen er et av mange steder vi følger med. Vi har gjort førerkortbeslag der tidligere, men det er ikke et sted som har utmerket seg i noen spesiell negativ retning, sier Oksnes.

I desember i fjor var trafikkseksjonen hos bergenspolitiet på kontroll i Eikaåstunnelen. Den gang fikk 26 bilførere fartsbøter.

Både Oksnes og Hans kollega Atle Heradstveit har tidligere uttrykt bekymring for at for mange kjører for fort på veiene. Til tross for en rekke artikler om politiets fartskontroller i lokalmediene, ser det altså ut til at hovedregelen er at folk blir tatt når politiet har fartskontroller.

Publisert: