E16 stengt i timevis etter vogntog-uhell i natt

Politiet og Vegtrafikksentralen advarer om glatte veier. – Det har vært en dropp i temperaturen nå i morgentimene.

Publisert Publisert

KAOS: Det er blitt køer på begge sider av Bolstadtunnelen på E16 etter uhellet like før klokken 04 natt til onsdag. Foto: ARNE KALAND

KAOS: Det er blitt køer på begge sider av Bolstadtunnelen på E16 etter uhellet like før klokken 04 natt til onsdag. Foto: ARNE KALAND

KAOS: Det er blitt køer på begge sider av Bolstadtunnelen på E16 etter uhellet like før klokken 04 natt til onsdag. Foto: ARNE KALAND

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Politiets operasjonsleder Morten Kronen sier de rykket ut like før klokken 04 natt til onsdag, etter melding om en kjedekollisjon med flere vogntog involvert på E16 i retning Bergen.

Har du tips eller bilder? Kontakt BTs journalist her.

– Alle nødetatene rykket ut. Det viste seg at kun to kjøretøy var involvert, med små materielle skader. Et vogntog står sakset og er ikke kjørbart. Det står i munningen av Bolstadtunnelen på vestsiden, sier Kronen.

Ifølge NRK sto ti-tolv vogntog på kryss og tvers innover i tunnelen.

Rundt klokken 05.30 onsdag nærmet en såkalt tungberger seg fra bergenssiden. Den er nå fremme.

– Vi jobber for å få veien åpnet igjen så snart som mulig. Heldigvis var det ikke personskader.

«OBS! Meget glatt veibane!!!»

Etter hva BT forstår kan vogntogsjåføren ha blitt overrasket av is som hadde lagt seg ved inngangen til tunnelen. Det skal ha vært klink is i veibanen.

En tipser sa i natt at det er «underkjølt og ikke strødd», og at flere vogntog står på tvers. Noen timer senere meldte en annen tipser dette: «Ingen kø, ingen glatte partier nå. Kjørte Bergen Voss mellom 06-07:15.»

– Det står flere vogntog og venter, flere hadde sin fulle hyre med å unngå å kjøre inn i disse. Her blir det ikke passasje før bergingen er gjort, sier operasjonsleder Kronen i politiet.

Politiet advarer om glatt føre i denne Twitter-meldingen klokken 05 onsdag: «E16 Bergen–Voss- OBS! Meget glatt veibane!!!»

Ved Vegtrafikksentralen (VTS) Vest klokken 05.45 sier de at det kan bli redusert fremkommelighet en stund i forbindelse med bergingen av vogntoget.

Trafikkoperatør Morten Hansen opplyser at det er snakk om sammenstøt mellom en personbil og et vogntog.

– Men hvis bergingsbilen får vogntoget med seg på draget uten større problemer, så regner jeg med veien kan åpnes ganske kjapt. Jeg antar det er litt kø på begge sider, men jeg kan ikke se stedet på kameraene våre, sier Hansen.

– Vi la ut informasjon på lystavlene våre på blant Trengereid og i Voss. Tidligere i natt anbefalte vi å kjøre om Hardanger. Men nå trenger folk egentlig ikke tenke på omkjøring, siden dette trolig løser seg raskt.

Har du tips eller bilder? Send mail til BT ved å trykke her.

- Dropp i temperaturen

I likhet med politiet advarer han om glatte veier over store deler av fylket.

– Det har vært en dropp i temperaturen nå i morgentimene, spesielt i deler av Voss, Fusa, Norheimsund, Øystese og Nordhordland. Folk må være litt obs. Entreprenørene er ute og strør, men de har sannsynligvis ikke rukket over alt ennå.

Publisert