Strømmer til legevakten

Bølgen av influensasyke har nådd Bergen legevakt. Pasientene blir oppfordret til å ringe først for å unngå lange køer.

FØRST I KØEN: Overlege Lasse Urheim var førstemann i køen til å få svineinfluensavaksine på Haukeland Universitetssykehus onsdag Overlege Terje Mikkelsen satte sprøyten. Helsedirektoratet håper flere vil gjøre som Urheim. Foto: Deisz Ørjan

  • Kristin Jansen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Vi har merket at det har tatt seg opp. På onsdag hadde vi 30 pasienter med influensasymptomer, sier overlege Eivind Damsgaard.

De syke blir møtt av en sykepleier som prøver å danne seg et bilde av hvor dårlige pasientene er. Dersom det viser seg at de kan klare seg uten legetilsyn blir de sendt hjem igjen. Hvis ikke blir de sendt videre til en av de vakthavende legene.

Les også

Alle mann til nålene

— På denne måten prøver vi å effektiveisere behandlingen. Det er også viktig at pasientene prøver å kontakte fastlegen sin først. Hvis ikke det er mulig kan de ringe oss, og eventuelt komme inn hvis det er nødvendig, sier overlegen.

I utgangspunktet er det ikke nødvendig å komme til legevakten med vanlig milde influensasymptomer. Men pusteproblemer, blodig oppspytt, brystsmerter, dehydrering og endret bevissthetsnivå skal man være på vakt mot.

Personer i risikogruppen bør også være på vakt og kontakte lege umiddelbart dersom de får influensasymptomer.

— Det kan også skjule seg andre alvorlige tilstander bak symptomene. Det er det en utfordring å oppdage, sier overlegen.

Legevakten vurderer fortløpende om det er nødvendig å øke bemanningen for å kunne ta imot stadig flere influensapasienter.

— Nå starter vi vaksinasjonen av de ansatte i dag. Det er viktig at vi holder oss friske for å kunne ta imot pasientene, sier Damsgaard.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Toåring døde av svineinfluensa

  2. Frykter årevis herjing med svineinfluensa

  3. Tiril og Steffen ble alene i klassen

  4. Kaos som fortjent

  5. Kaos som fortjent

  6. 12 fastleger vil <br/>ikke gi vaksine

  7. Toåring døde - vil stikke alle

  8. Slik virker vaksinen

BT anbefaler

– Emma var en utrolig sprudlende og glad jente

Slik beskriver vennene 18-åringen som døde i skuterulykken.

LES SAKEN