Foreldrene vil bli i Norge

Foreldrene til savnede Dung Tran Larsen søker om forlenget visum i Norge.

Publisert Publisert
  • Hilde Schjølberg Evensen
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Det er viktig for etterforskningen at de er i landet, mener politiet.

Foreldrene fra Vietnam har levd i uvisshet i flere måneder etter at datteren deres ble meldt savnet i sommer. I utgangspunktet har de to visum til henholdsvis november og desember, men har nå sendt inn søknad om å få forlenget oppholdet i Norge.

— De har et sterkt ønske om å få være her så lenge saken er uavklart. Både menneskelige hensyn og etterforskningsbiten tilsier det, sier deres bistandsadvokat Beate Hamre.

Støttes av politiet

Også politiet mener foreldrene fortsatt bør være i Norge. Laksevåg politistasjon har derfor skrevet et brev til Utlendingsdirektoratet der de ber om at de to får fortsatt opphold.

— Vi mener det er nødvendig at de er her. Så lenge saken står hvor den står, har vi ikke full oversikt over hva de kan gi oss i etterforskningen, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Dungs far kom til Norge i august. Forsvinningsgåten gjorde at også moren reiste til Bergen i september. Siden den gang har de vært i flere avhør hos politiet.

— Men vi har behov for å avhøre dem rettslig. Da slipper de å komme til Norge igjen for å vitne i en eventuell rettssak, forteller Salvesen.

Nye søk

Etterforskerne konsentrerer seg nå om nye avhør av personer i kretsen rundt Dungs svigerfamilie. Ektemannen og svigermoren sitter fortsatt varetektsfengslet, men nekter foreløpig å gå i nye avhør.

— Min klient vil ikke la seg avhøre så lenge han sitter i isolasjon, sier ektemannens forsvarer, advokat Frode Skogvold.

Både han og svigermorens forsvarer, Stein Erik Ottesen, har påkjært den siste fengslingen til lagmannsretten.

I alt 16 politifolk arbeider med å avdekke hva som er skjedd med den 22 år gamle kvinnen. I tillegg er to til fire tjenestemenn fra Kripos til enhver tid involvert i etterforskningen.

Politiet foretar også med nye søk etter Dung, uten at de vil opplyse hvor og når. Årsaken er at to av de siktede, Dungs svigerfar og svoger, ikke sitter fengslet.

MINNEMARKERING: Dungs mor Huong Thu Nguyen og far Nhi Dinh Tran under en sørgeseremoni tidligere i høst. Her sammen med venninnen Thanh Hao. Foto: Høvik, Tor

SAVNET: Dung Tran Larsen

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Familien brukte seks måneder og 70.000 kroner på å bli kvitt skabb. - Jeg tør ikke tenke på at vi kan bli smittet igjen.

  2. Politiet leter etter to personer etter kollisjon i Fana

  3. – NRKs «Innafor» bommer grovt, igjen

  4. På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

  5. Brann-spilleren fikk øynene screenet. Resultatet var oppsiktsvekkende.

  6. FNB-topp melder seg ut og danner nytt parti