- Løgner

Lederen av den norske delen av etterforskningen mot Johan Martin Vie, Eivind Sverdrup, kalte i retten i dag Vie for en løgner - og en «ikke spesielt god en».

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Lederen av den norske delen av etterforskningen mot Johan Martin Vie, Eivind Sverdrup, kalte i retten i dag Vie for en løgner — og en «ikke spesielt god en».

Karakteristikken kom han med da han fortalte om avhør av Vie i 2008. Sverdrup sa at Vies forklaringer var «preget av løgner, usannheter, fortielser og til en viss grad av villeding».

— Fordelen i denne saken er de svært gode tekniske bevisene, i hovedsak bilder. Men denne saken er ikke oppklart på grunn av Vie, heller på tross av ham, sa Sverdrup.

- Chattet

En nå 24 år gammel mann fra Nordvestlandet ble i dag den første av totalt 18 gutter i tiltalen mot Johan Martin Vie til å forklare seg for retten.

24-åringen forklarte seg svært ordknapt om et møte med Vie på et hotellrom for snart ti år siden. Han fortalte at Vie og han møttes først via en homofil chatteside på nettet, og at de senere snakket sammen på telefon og avtalte et møte.

Det skjedde ifølge ham på et hotellrom i Molde.

24-åringen fortalte at de to hadde seksuell omgang på hotellet, men at han etter en stund «ikke orket mer» og gikk. Vie har nektet for at det skjedde noe mellom de to, i retten forklarte han at kjemien ikke stemte og at de gikk hver til sitt.

- Hadde ikke nummeret

Vies forsvarer prøvde i dag å slå hull i politiets teori om at 42-åringen la til rette for at en italiensk mann kunne skaffe seg seksuell omgang med to gutter i Romania.

På grunn av dette er Vie også tiltalt for menneskehandel, fordi han skal ha gitt italieneren mailadresse og telefonnummer til en antatt hallik med kallenavn «Mike».

I dag nektet Vie for å ha sendt fra seg mailadressen til denne «Mike». Han nektet også for å ha hatt «Mike»s mobilnummer.

Forsvareren, Erik Mjell, viste i dag til chattelogger mellom italieneren og en pakistansk mann, der italieneren blant annet får oppgitt et antatt rumensk mobilnummer.

— Jeg prøver å få frem at andre i denne saken, uavhengig av tiltalte, har hatt mer enn nok kunnskap med tanke på å tilrettelegge for turer til Romania, sier Mjell til bt.no i en pause.

Han mener at pakistaneren, som ble arrestert og senere dømt i London på bakgrunn av etterforskingen mot Vie, har hatt gode kunnskaper om Romania og egne kontakter han kunne formidle.

Publisert: