– Godt og varmt over hele Vestlandet

Godværsperioden varer frem til onsdag kveld, da kommer regnet.

Publisert Publisert

GODVÆRSDAGER: Sommeren er snart over, men mandag ettermiddag er det fint i solen i Nygårdsparken. Foto: Bård Bøe

Mandag klokken 13 ble det målt 26,1 grader i Etne i Hordaland, og like før klokken 16 var temperaturen oppe i 25,5 grader på Florida i Bergen. Det er fint vær i hele Hordaland og Sogn og Fjordane.

– Det er godt og varmt over hele Vestlandet, og perioden varer mandag og tirsdag med fint vær og lite skyer. Onsdag er vi fortsatt litt usikre på timingen av nedbøren, sier vakthavende meteorolog Marianne Skolem Andersen ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Selv om Yr mandag morgen meldte om 28 grader i Bergen onsdag, kan hun ikke garantere at temperaturen blir så høy.

– Det er alltid vanskelig å si hvor varmt det blir, det handler om skydekket og vindretningen, men det blir god og varm luft. Både i dag, tirsdag og onsdag vil det være mange plasser som får rundt 25 grader, sier Andersen.

– Er det noe som kan forhindre at vi får regn på onsdag?

– Nei, det blir en omlegging av værsituasjonen. Flere lavtrykk ligger vest for oss, og det vil bli kraftig og intens nedbør onsdag kveld og natt til torsdag. Det kan også bli torden, forteller meteorologen.

Fra torsdag synker temperaturene til under 20 grader. Langtidsvarselet byr på regn og regnbyger og en kjøligere værtype med skyer og vind.

– Har du et godt råd til folk før det dårlige været kommer?

– Ta sommerens siste bad. Jeg skal være litt ute og nyte solen, sier Andersen.

Publisert