Sjåfør i avhør: Visste ikke at russen var på taket

Den litauiske sjåføren har forklart at han ikke var klar over at det var en russ på taket da han kjørte russebussen gjennom Arnanipatunnelen.

ULYKKESBUSS: Politiet har gjort beslag i russebussen, som går under navnet «Black Rock City». 22 personer var om bord i bussen da politiet kom natt til torsdag. Alle disse er oppført som vitner i saken. ARKIVFOTO: Eirik Brekke Foto: Eirik Brekke

  • Per Lindberg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Fredag ble sjåføren fra Litauen avhørt etter ulykken med russebussen natt til torsdag. En 19 år gammel mann, som er russ og elev ved Fana gymnas, ble funnet skadet på taket på russebussen «Black Rock City» da bussen stanset ved Øyrane torg. Fredag morgen er tilstanden hans fortsatt kritisk.

— Sjåføren har forklart at han ikke visste at det var en russ på taket, sier Endre Laukeland, politioverbetjent ved Bergen nord politistasjon.

Sjekker førerkortet

Mannen satt flere timer i avhør og fortalte at han kom fra Litauen til Bergen for en tid tilbake. Han skulle være sjåfør på russebussen i avslutningen på russetiden.

Laukeland har ingen detaljer om forholdene rundt avtalen hans, men han forteller at sjåføren er siktet etter vegtrafikkloven og fratatt førerkortet. Det er ikke tilbakelevert.

— Kripos har sendt en henvendelse via Interpol for å få klarlagt om sjåførens førerkort er gyldig, forteller politioverbetjenten.

Russeavhør lørdag

Politiet har avhørt flere av de andre russeungdommene som var i bussen. De kom ikke nærmere et svar på hva som skjedde med 19-åringen som ble alvorlig skadet på taket da bussen. Han ble funnet på taket av en medruss da bussen stanset ved Øyrane torg etter å ha kommet fra Osterøy og gjennom Arnanipatunnelen.

— Vi har 22 russ på vitnelisten. Noen av dem er avhørt fredag. Vi kommer til å fortsette med avhør lørdag. Vi prioriterer denne saken høyt, for det er viktig å få klarlagt hva som skjedde, sier Laukeland.

— Vi har mye arbeid igjen, og vi er ikke nærmere et svar. Vi vet ikke hvor 19-åringen ble skadet, legger han til.

Politiet har kjørt den aktuelle ruten fra Osterøy til Øyrane torg i Indre Arna, uten å finne spor som kan indikere stedet der ungdommen skadet seg.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Russ (19) kritisk skadet i natt, skal ha stått på taket av buss

  2. - Alvorlige ulykker med elever er det verste som kan skje

  3. Etterforsker ber foreldre følge bedre med

  4. Verdifullt samhold

  5. Gi russen et sted å være

  6. Ber russebilsjåførene sette klare krav

  7. Russebusser og russebiler skal kontrolleres av politiet

BT anbefaler

Huset til Jan må rives om det blir grønt lys for ny sykkel­vei: – Føler hjelpeløshet

Politikerne vil droppe sykkelprosjekter i Bergen Sør. Jan Isaksens bolig ryker om veivesenet ikke snur.

LES SAKEN