Politiet: Helge Ove (61) ble forgiftet av konen

Familiefaren fra Sund etterlot seg to barn da han døde i juni i fjor.

Publisert: Publisert:
FORGIFTET: Det var den 61 år gamle Helge Ove Irgens som døde i sitt eget hjem på Sund i fjor sommer. Senere skulle det vise seg at han døde av forgiftning.
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Tirsdag ble kvinnen (30) pågrepet og siktet for overlagt drap på sin ektemann gjennom flere år, Helge Ove Irgens (61). Han ble funnet død i parets felles bolig i Sund 25. juni i fjor.I september fikk politiet den endelige bekreftelsen som viste at Irgens døde av kullosforgiftning.

Varslet politiet

Det var den nå drapssiktede kvinnen som varslet om at ektemannen var død, bekreftet politiet på en pressekonferanse tirsdag kveld.

— Avdøde var tilsynelatende alene på dødstidspunktet. På dette tidspunktet var det ikke grunn til å mistenke en straffbar handling. Den rettsmedisinske rapporten forelå etter to måneder. Obduksjonen viste at dødsfallet ikke var naturlig, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Kvinnen nekter straffskyld. 4. desember i fjor reiste hun på ferie til hjemlandet Filippinene, der hun skulle besøke familien. Mens hun var borte fikk politiet gjennombruddet de mener knytter henne til drapet.

— Vi har holdt kortene tett til brystet og ventet på at hun skulle komme hjem igjen, sa Høyland.

BT får opplyst at politiet blant annet støtter seg til en sakkyndigrapport utarbeidet av Folkehelseinstituttet. 61-åringen skal ha hatt høye verdier av karbonmonoksid i blodet da han døde.

Den 61 år gamle Irgens etterlot seg to voksne døtre.

Flyttet til Norge i 2007

Den drapssiktede kvinnen kom til Norge i 2007, og flyttet sammen med sin ektemann, den 30 år eldre Helge Ove Irgens. Kvinnen drev egen forretningsvirksomhet i flere år. Etter at ektemannen døde, flyttet hun nordover i landet, får BT opplyst.

Der bor blant andre kvinnens mor.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld på det nåværende tidspunkt. Hun er sterkt preget og i sjokk over å ha blitt siktet for et så alvorlig forhold som overlagt drap, sa 30-åringens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad tidligere tirsdag.

Avhørt i to timer

Kvinnen ble onsdag avhørt, ifølge politiadvokat Inger-Lise Høyland.

— Det var et avhør som varte i to timer. Vi fortsetter torsdag, sier Høyland.

Publisert: