Ny pris til varsleren i Monika-saken

Politioverbetjent Robin Schaefer, som varslet om dårlig etterforskning i Monika-saken, er tildelt Politiets Fellesforbunds (PF) Ildsjelpris.

Publisert Publisert

Pris: - Å få denne prisen fra noen i mine egne rekker, er kanskje den største anerkjennelsen jeg kunne fått. sier Robin Schaefer. Foto: Odd E. Nerbø

Robin Schaefer Foto: Helge Skodvin/Vigemostad & Bjerke

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Robin Schaefer får prisen for å ha avdekket kritikkverdige forhold i Hordaland politidistrikt i forbindelse med etterforskningen i Monika-saken, melder Politiforum.

– Dette er en pris som henger veldig høyt, og som ikke deles ut hvert år. Forbundsstyret har likevel bestemt at prisen skal deles ut i år, sa PF-leder Sigve Bolstad under tildelingen.

Bakgrunn:

Les også

Anmelder politiet etter at Monika (8) døde

Beveget

Til stående applaus fra en fullsatt landsmøtesal gikk Schaefer opp på scenen for å motta prisen.

– Han har hele tiden opptrådt ryddig, og har dokumentert alt han har gjort. Han har gjort det av hensyn til at saken skulle få en endelig løsning, og at Monikas mor skulle få svar på hva som skjedde med hennes datter, fortsatte Bolstad.

Det var en beveget Schaefer som entret scenen, skriver Politiforum.

– Jeg meldte først avbud, ikke fordi jeg ikke ville, men fordi jeg følte det ikke kom til å bli så lett, sa han.

Eirin Eikefjord om politiet:

Les også

En lukket bedrift

– En stor anerkjennelse

– Å få denne prisen fra noen i mine egne rekker, er kanskje den største anerkjennelsen jeg kunne fått. Denne prisen dediserer jeg til min familie og mine nærmeste rundt meg, som alltid har vært der for meg. Tusen hjertelig takk.

Det ble satt i gang en drapsetterforskning da den åtte år gamle litauiske jenta Monika Sviglinskaja ble funnet død hjemme i Sund på Sotra 14. november 2011. Ni måneder senere konkluderte politiet med at det trolig var selvmord og henla saken.

Oppdater deg:

Les også

Syv ting du trenger å vite om Monika-saken

LITEN FAMILIE: «De var en familie så liten som en familie kan bli, bare ett barn og en mor», skriver Robin Schaefer i sin nye bok om Monica-saken. FOTO: PRIVAT

  1. oktober i fjor ble morens tidligere samboer pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han nekter skyld.I en rapport i februar konkluderte en arbeidsgruppe som var utnevnt av Riksadvokaten, med at etterforskningen hadde alvorlige mangler.

Robin Schaefer mottok i mai årets Fritt Ord-pris for sin rolle i gjenopptakelsen av Monika-saken.

Monika-saken:

Publisert