Monika-saken begynner 30. mai

Det er satt av fire uker til rettssaken.

Publisert Publisert

RETTSSAK: Mannen som er tiltalt for drapet på Monika Sviglinskaja, må møte i retten tidligere enn ventet. Foto: PRIVAT (ARKIV)

Mannen som er tiltalt for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja, må møte i Nordhordland tingrett 30. mai.

33-åringen fra Litauen er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han skal ha brutt seg inn i leiligheten med bruk av øks og deretter kvalt 8-åringen.

Det var TV 2 som først meldte at «det jobbes med å beramme saken i juni». Ifølge berammingslisten i Nordhordland tingrett, skal rettssaken begynne mandag 30. mai og vil pågå til fredag 24. juni.

DNA-BEVIS: DNA-treff står sentralt i politiets beviser mot 33-åringen fra Litauen som er tiltalt for å ha drept Monika Sviglinskaja (8).

I perioden etter at 8-åringen ble funnet skrev mannen flere truende e-poster til moren, der han blant annet prøvde å presse henne til å betale ham penger under et falsk navn, ifølge påtalemyndigheten.

Monikas mor, Kristina Sviglinskaja, har tidligere sagt at hun er glad for at eks-kjæresten ble tiltalt for drap. Hun har sagt dette via sin bistandsadvokat Stig Nilsen:

  • Jeg er veldig lettet og glad for sakens utvikling og at det er tatt ut tiltale i saken. Jeg hadde håpet på dette resultatet, men hadde trodd at det ville ta lengre tid før en tiltale var klar. Beslutningen kom derfor noe overraskende på meg. Jeg ser frem til at saken kan bli gjennomført og at en lang og vanskelig periode kan finne sin avslutning.

33-åringen nekter for å ha drept den åtte år gamle jenten.

Publisert