Jeg har hundre tusen stearinlys, men ingen kan brukes. Min kone mener at stearinlys er interiørets svar på bacon. Som kjent blir alle retter mirakuløst forbedret om de tilsettes bacon. Teorien til min kjære er at stearinlys gjør det samme med gjenstander.

For noen uker siden inntraff det moderne menneskets største katastrofe, strømbrudd. Endelig skulle det komme noe fornuftig ut av min kones ufornuft. Jeg tryllet frem fyrstikker og bevegde meg mot stearinlysene. Jeg ble avbrutt av kremting fra det dype mørket. «Stearinlysene er til pynt, de skal ikke brennes!”, lød ufornuftens røst.

Min kone fratar stearinlysene deres eksistensgrunnlag. Hun hadde latt familien fryse i hel før en av de hellige stearinrosene hadde smakt ild. Men to kan leke den leken.

Høyttalerne skal kun brukes til å høre på andreutgaven av «Led Zeppelin III» hver lille nyttårsaften. Stekepannen til steking? Er du gal? Nei, den ligger bare i skuffen for å gi skuffen nødvendig tyngde. Takboksen er kun plassert på toppen av stasjonsvognen for å gjøre bilen til et estetisk midtpunkt i påsketrafikken. Det skal selvsagt ikke gjenstander i den.

Tørke seg med servietter? Nei, de skal kun brukes som borddekorasjon. Vent litt, den regelen har vi allerede.