Flere tusen fortsatt uten strøm

Foreløpig tall viser at rundt 60.000 husstander har vært uten strøm i kortere eller lengre perioder under ekstremværet «Tor», opplyser NVE.

Publisert:

ENORME KREFTER: Uværet Tor har skapt trøbbel for mange. På det meste var 12.000 BKK-kunder uten strøm samtidig. Foto: Ørjan Deisz

Det betyr at minst 150.000 personer har vært berørt av strømbruddene.

— Strømutfallene under ekstremværet Tor har minnet osspå hvor avhengige vier avstrøm, og mange mennesker har opplevd krevende situasjoner. Nettselskapene har hatt høy og god beredskap,og det har vært fintå se hvordan selskapene og deres ansatte har ståttpå for å begrense virkningene av Tor, sier Ingunn Åsgard Bendiksen, avdelingsdirektør i NVE.

Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal er fylkene som har flest strømutfall.

9000 fortsatt uten strøm

Mange fikk strømmen tilbake i løpet av fredagen og kvelden, men i 10-tiden lørdag formiddag er fortsatt 9000 husstander uten strøm, ifølge NVE.

Av dem er 2900 i Hordaland og 3800 i Sogn og Fjordane.

I Hordaland er det flest strømløse kunder i Nordhordland/Gulen, Fjell/Øygarden og Samnanger. Målet er at alle skal få strømmen tilbake i løpet av dagen, melder BKK.

— Vårt mannskap har jobbet med å rette feil i strømnettet under svært krevende værforhold og over et stort geografisk område, og vil fortsette arbeidet for å gjenopprette strømforsyningen i hele vårt nettområde, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK.

Totalt har 25.000 av BKKs nettkunder har vært berørt av strømbrudd, på det meste var 12.000 uten strøm samtidig.

I Sogn og Fjordane jobber NVE fortsatt med å få oversikt, men BT får opplyst at strømbruddene er «spredt litt rundt» i fylket.

Feil på sentralnettet

NVE opplyser at de har tett kontakt med nettselskapene, som gjør det de kan for å gi folk strømmen tilbake så fort det lar seg gjøre.

Statnett opplyser lørdag formiddag at også hovedstrømnettet, sentralnettet, hadde feil på flere ledninger.

— Det var strømledningene i Sogn og Fjordane og i Møre og Romsdal som var mest utsatt. Nå er det igjen normal drift i sentralnettet, skriver Statnett.

Kartet viser BKK-kunder uten strøm akkurat nå:

Slik var uværet:

Les også

Ser BTs direkte-dekning av orkanen

Advarer mot ledninger

Fredag kveld sendte BKK ut tekstmeldinger til mange av sine kunder, og opplyste om at de kom til å være strømløse utover natten.

Ifølge Tuvin er kundesenteret oppbemannet og forberedt på å ta imot henvendelser på telefon og Facebook, og nettsentralen følger utviklingen kontinuerlig.

Mange montører ble sendt hjem for å hvile fredag kveld, men noen har også jobbet med feilretting gjennom natten. Nye mannskaper ble sendt ut lørdag morgen.

Selskapet advarer mot ledninger som har falt ned, eller er truffet av trær, og ber folk om å holde god avstand.

Bruk hashtaggen #BTstorm for bilder, videoer og meldinger i sosiale medier.

Publisert: