- Det var kaos. Jeg mistet tellingen på 500 fisk.

Erlend Vivelid Nilssen fikk prestisjepris for innsatsen med å fange store mengder rømt oppdrettslaks etter stormen «Nina».

Publisert Publisert

DELEKULTUR: BT møtte Erlend Vivelid Nilssen i september, i en 14 fots aluminiumsbåt i Tveitavannet på Askøy. Foto: ODD E. NERBØ

  • Ole Valaker
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ni gullkroker ble delt ut under sportsfiske-Norges store festaften på Chateau Neuf i Oslo lørdag kveld.

En av prisene gikk til Erlend Vivelid Nilssen fra Askøy (29). Han ble norgesmester i fluefiske i 2010, er fast på landslaget og har vunnet norgescupen fire ganger, sist i år.

— Erlend er en fantastisk dyktig fisker. Fluefiske er veldig stort i Norge og blir av mange sett på den som edleste formen for fiske, sier Endre Hopland som satt i juryen.

Erlend er med i båtdelering: Deler med 2150 andre

Den gjeveste prisen

Vivelid Nilssen var nominert også i fjor. Han sier selv at han vant den gjeveste prisen. Under takketalen foran mer enn 300 tilskuere fortalte han at han har sett opp til de to han var nominert mot.

EKTE VARE: Vinnerne fikk en to kilo forgylt krok i størrelse 24/0. - Jeg er glad og fornøyd, sier Erlend Vivelid Nilssen. Foto: Lasse Ibsen Thun/Hooked.no

— Men jeg synes jeg har bedre arbeid enn dem året gjennom, sier han til BT.I begrunnelsen heter det at han «fisker godt både nasjonalt og internasjonalt, og gjør det skarpt i stort sett alle konkurranser han deltar i. Han gjør også en stor innsats for å fremme fluefisket i lokalmiljøet sitt».

Juryen har også merket seg at Erlend Vivelid Nilssen «egenhendig fanget hundrevis av rømt regnbueørret etter stormen "Nina", og fikk dermed de store mediene på banen og fiskeriministeren i tale i samme slengen.»

Få oversikt: Sjekk alle vinnerne på Hooked.no

I begynnelsen av 2015 brukte Vivelid Nilssen mer tid på å fiske etter rømt oppdrettslaks enn på forberedelser til VM i Bosnia.

Over 100.000 laks og ørret rømte etter stormen «Nina» i januar. Fiskeentusiaster fryktet at den gyteklare ørreten skulle ta seg opp i bekker og elever og ødelegge for villfisken.

— Det var kaos en periode. Jeg holdt på fra januar til mai. Jeg kom ut tellingen da jeg bikket 500 fisk, sier han.

Flere jobbet hardt i januar: Jan Arve fylte båten med rømt ørret

Hektet som barn

Prisvinneren fikk fiskeutstyr som tiåring og har vært på kroken siden.

I år 2000 begynte askøyværingen å konkurrere, og tok sølv i junior-VM fire år senere. Vivelid Nilssen ble norgesmester for seniorer individuelt for fem år siden. Han er instruktør i Askøy jeger- og fiskeforening, som fikk prisen for årets klubb i fjor.

KonferansierKristopher Schau berømmet ifølge Hooked.no prisvinnerne for takknemlig og ydmykhet, men Vivelid Nilssen har en mer bergensk tilnærming:

— Jeg synes jeg fortjente prisen, fastslår han.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Drapssiktet student avhørt: – Han har det vanskelig

Mandag fremstilles 19-åringen for varetekt.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Smitte på fly og skip til Bergen

  2. – Jeg tror ikke folk skjønner hvor smittsomt korona er

  3. Erna Solberg mente hun burde tørke av seg oljen. Her svarer klimaaktivisten fra Sotra.

  4. Geir Lippestad blir frontfigur i nytt parti med vestlandspolitikere

  5. «Det nye partiet Sentrum var kanskje det siste denne valkampen hadde bruk for»

  6. Hannah hadde aldri blitt fastlege på Askøy utan denne avtalen. – Den har alt å seie.