Stormfull påskestart, (nesten) håpløs fortsettelse

En voldsom vind innledet palmehelgen og skapte trøbbel både på land og til havs. I dagene fremover er det heller ikke mye å glede seg til på værfronten. Det ser "relativt dårlig" ut, ifølge meteorologene.

Publisert Publisert

biler.jpg

  • Christina Pletten
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

En bred stormfront feide over Sør-Norge i dag, og skapte trøbbel både til havs og til fjells. Langt ute i Nordsjøen kantret en polsk seilbåt og fem mennesker måtte reddes av helikopter. På fjellet mellom Aurland og Hol ble en stor gruppe bilister sittende fast i snøføyken, og måttes graves ut av brøytemannskaper.

Full storm

Palmehelgen ble innledet av full storm i fjellet, med en vindstyrke på over 50 knop. Det ble målt en hastighet på over 30 meter per sekund i vindkastene.

— Uværet har preget hele Sør-Norge, fra Agderfylkene til Dovrefjell, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk Institutt.

Det har vært kraftig vind fra sørøst i kveld. I løpet av natten vil vinden dreie mer i vestlig retning, og i morgen tidlig vil det bli noe roligere værforhold, med regnbyer og snø på fjellet.

Mye vær

Meteorologen henter frem en fersk prognose for påsken, men heller ikke her er det mange lyspunkter å spore.

— Det ser relativt dårlig ut, sier han.

Det fortsetter med vind fra sør og vest til og med onsdag, og det blir heller ikke særlig varmere.

— Det er en liten sjanse for at det letter litt mot slutten av uken, langfredag eller påskeaften. Men det er mye vær som skal passere før den tid, så det er høyst usikkert, sier Granerød.

Publisert
BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN