Brannfergen kan bli skrotet

– Vi får se om det lønner seg å reparere, sier Norled.

Publisert:

SERVICE: MF «Strand» var inne til årlig vedlikehold på Rubbestadneset da den begynte å brenne lørdag morgen. Foto: JAN KÅRE NESS

Den 34 år gamle fergen MF «Strand», som har fått omfattende skader etter brannen som oppsto lørdag, kan ha hatt sin siste tur. Norled, som eier fergen, opplyser at det kan bli aktuelt å skrote den.

– Hvis forsikringsoppgjøret ikke dekker kostnadene ved å bygge den opp igjen, slik at det er bedre å bygge en ny, så er det noe vi vil vurdere, sier Inge Andre Utåker, Norleds regionsjef for ferger.

– Men det vi ikke ennå. Vi må se hva vi får på forsikringen, og hva taksten på bygge den opp igjen blir.

Har fraktet folk i over 30 år

MF «Strand» har fraktet folk over vestlandsfjordene siden den sto ferdig i 1982. Den går til vanlig i sambandet Ranavik-Skjersholmane og har en kapasitet på 64 biler og 422 passasjerer.

Den var inne til årlig vedlikehold og lå i dokk hos LOS Marine på Rubbestadneset da brannen oppsto lørdag. De ansatte som jobbet med fergen fikk krisehjelp etter hendelsen.

Fergen skulle tilbake i trafikk denne uken. Reservefergen MF «Gloppen» vil derfor fortsette å trafikkere sambandet inntil videre, forteller Utåker.

– Det får ingen umiddelbare konsekvenser andre steder, men det betyr jo at vi har litt mindre å gå på hvis det skulle skje flere ting samtidig.

TETT RØYK: Over Rubbestadneset lå røyken tett lørdag. Foto: Håvard Hammarstrøm, Bømlo-Nytt

Over 400 evakuert på Bømlo

Det utviklet seg en voldsom røyk i området da brannen oppsto i 09-tiden lørdag. Folk ble bedt om å holde seg inne og lukke dører og vinduer, og over 400 beboere på Rubbestadneset på Bømlo måtte evakueres. Mange søkte tilflukt i Bømlohallen til de fikk vende hjem igjen ved 18-tiden.

Selve brannen var ikke helt slukket før søndag morgen.

– Vi er veldig glade for at det ikke ble noen personskader her, sier Utåker.

Årsaken til brannen er ukjent, men brannvesenet opplyste i helgen til Haugesunds Avis at brannen trolig startet i salongen. Krimteknikere fra politiet skal undersøke fergen nærmere.

Publisert: