– Jeg kjente varmen gjennom vinduet

Stian Jebsen (17) hørte fortvilte rop og tittet ut av soveromsvinduet – der sto nabohuset i full fyr kun meter unna.

HELDIG: – Røyken må ha gått rett opp, det er nesten ingen skade på området rundt, sier Stian Jebsen (17) og peker på trær og busker rundt det totalskadede huset. Situasjonen kunne ha vært en ganske annen om det hadde vært vind, påpeker mor Leni Jebsen. Rune Sævig

Storbrannen i Løbergsalleen på Minde som pågikk søndag for- og ettermiddag ble slukket i 13.30-tiden meldte politiet. 11 personer er registrert på adressen og samtlige har blitt gjort rede for. Tre er meldt skadet hvorav én kvinne er alvorlig skadet. Det fremkom i en pressemelding fra Helse Bergen klokken 12.30, søndag ettermiddag.

Brannvesenet driver etterslukningsarbeid på stedet og kommer mest sannsynlig til å holde på gjennom natten.

Les også

Kvinne alvorlig skadet etter storbrann på Minde

PIPENE STÅR: Naboene Leni og Stian Jebsen følger med på etterslukningsarbeidet fra verandaen sin. Rune Sævig

Storbrann meter unna

Leni Jebsen og sønnen Stian Jebsen (17), som oppdaget brannen av de to, bor i nabohuset.

– Jeg hørte noen som ropte «fire, fire» («brann, brann» journ. anm.) Så jeg reiste meg opp og kikket ut av soverromsvinduet, der sto huset i full fyr, sier Stian Jebsen.

Han peker mot et vindu i første etasje, som skal ha vært kjøkkenet.

– Det gikk ikke mye mer enn ett minutt mellom at brannen stod ut av kjøkkenvinduet der nede til flammene stod ut av taket, forklarer Stian Jebsen.

Knuste bilrutene

Mor og sønn så hvordan de fortvilte beboerne knuste rutene på bilene sine for å å prøve og dytte de vekk fra området.

– Det var kaotisk, folk snakker ikke norsk og det så ut som det var vanskelig å få oversikt, det var nok en puslejobb for brannvesenet, sier Leni Jebsen.

Hun skryter av nødetatene.

– Jeg var redd for at brannen skulle spre seg og brannvesenet spylte husveggen her. Det var et utrolig godt team som ga god informasjon, det betyr mye når man befinner seg i en slik sårbar posisjon.

– Vi kommer til å oppgradere brannsikkerheten her i huset og i sameie, legger hun til.

Les også

Adrian ble brannskadet da leselampen tok fyr

RASKT: – Utviklingen av brannen må ha skjedd ganske raskt, da vi ankom stedet var den langt fremskredet og vi vet ikke hva som er der inne, sier Utrykningsleder Morten Wigum. Rune Sævig

– For farlig å gå inn

Brannvesenet driver nå etterslukningsarbeid på området. De har ikke gått inn i huset grunnet fare for egen sikkerhet og brannårsaken er derfor hittil ukjent.

– Vi kommer nok til å holde på gjennom natten. Det ligger å ulmer inne i huset og vi utsetter oss ikke for unødvendig fare, sier utrykningsleder Morten Wigum.

Taket på det hvite trehuset har falt sammen, men de to pipene står ennå.

– Det er svært farlig når skorsteinene fortsatt står, forklarer han.

– Det var kjedelig at brannen hadde kommet så langt da vi ankom stedet, legger Wigum til.

EKKELT: – Det er klart det er ekkelt at noe sånt skjer, sier nabo Jan Ove Haugland. Rune Sævig

Merket ikke brannen

Jan Ove Haugland står med sønnen på armen langs den nedre sperringen og ser på restene av boligen. Selv kjente han ikke de som bodde der, men gikk på skole med én som bodde der før.

– Jeg merket ikke brannen før jeg hørte sirenene. Det må ha skjedd ganske raskt. Og, røyken må ha gått rett opp, nå merker vi jo lukten – røyken ligger jo over hele området. Det er jo veldig ekkelt

TETT PÅ: Nabo, Daniel Sagoe leder BT inn i huset hvor han bor alene. Ut av stuevinduet ligger røyken tett og store mengder vann pumpes fra hans bakhage og veranda. Rune Sævig

Én annen nabo, Daniel Sagoe, befant seg på jobb da sønnen ringte og fortalte om brannen. Brannvesenet har slanger liggende over verandaen hans i andre etasje.

– Jeg ble veldig redd, sier Sagoe.

Han kom hjem i 14-tiden og da var det ikke synlige flammer lenger.

Sagoe forteller at han er på hils med dem som bodde i huset og at man hjalp hverandre når det trengtes. Han har hittil ikke vært i kontakt med dem.

– De var evakuert når jeg kom, sier Sagoe.