Ulykkessjåfør siktet for uaktsom kjøring

Føreren av bilen, en mann i midten av 60-årene, kom over i motsatt kjørefelt. Nå er han siktet for uaktsom kjøring.

Publisert Publisert

ALVORLIG SKADET: Den seks år gamle jenten som er alvorlig skadet etter ulykken satt i denne Volvoen. Foto: POLITIET

Søndag ettermiddag kom en bil på vei mot Bergen over i motsatt kjørebane i Eikefettunnelen i Lindås. Bak rattet satt en mann i 60-årene. Den første bilen klarte å svinge unna og ble bare truffet i siden. Den neste bilen traff han front til front.

Nå ligger en seks år gammel jente alvorlig skadet på Haukeland. Også faren til jenten er innlagt med bruddskadet.

– Føreren som kom over i motsatt kjørebane er nå siktet etter veitrafikklovens § 3. Vi har tatt fra han førerkortet, sier lensmann Kjell Idar Vangberg ved Nordhordland lensmannskontor.

Førerkort beslaglagt

Tidligere i dag skrev BT at politiet mistenkte føreren i 60-årene for promillekjøring. Informasjonen kom fra den straffesaksansvarlige ved lensmannskontoret. Nå sier Vangberg at disse opplysningene ikke stemmer.

– Det er bare å beklage at BT har fått denne informasjonen. Her har en av våre ansatte misforstått og tatt feil. Føreren er ikke mistenkt for promillekjøring. Blodprøve er rutinemessig tatt. Han er siktet for uaktsom kjøring.

Alle til sykehus

Tilstanden ble søndag betegnet som alvorlig for en seks år gammel jente som satt i den ene møtende bilen. Jenten er hjemmehørende i Florø. Politiet fikk melding om ulykken på E39 i Lindås klokken 17.46.

I denne første bilen satt en 72 år gammel mann og en 66 år gammel kvinne. Siden på bilen ble kraftig knust i møtet med veggen, men begge slapp unna med lettere skader.

– Det var den andre møtende bilen som fikk trøkken. Her satt en fører i 40-årene, samt tre barn på henholdsvis seks, ni og ti år. Den seks år gamle jenten kom alvorlig til skade i ulykken, sier straffesaksansvarlig Glenn Våge ved Nordhordland lensmannsdistrikt.

Alle de syv som var involvert i ulykken søndag kveld ble fraktet til Haukeland sykehus. Seks av dem ble betegnet som lettere skadet.

FEIL KJØREFELT: En mann i midten av 60-årene er mistenkt for promillekjøring etter ulykken i Eikefettunnelen søndag. Foto: GURO H. BERGESEN

Fikk mye juling i sammenstøtet

Våge sier at man har fått et veldig klart bilde av ulykken og hendelsesforløpet.

– Vi har ikke fått avhørt de involverte ennå, men dette vil skje så snart som det lar seg gjøre. Jeg har nettopp snakket med føreren av den første bilen som klarte å svinge til side og inn i tunnelveggen. Han sier at de to i bilen ikke har bruddskader, men at de har fått mye juling. Vi har ikke mottatt oppdatering på de andre som var involvert i ulykken.

Kjell Idar Vangberg opplyser til BT klokken 18.40 at de to guttene på ni og ti år nå er utskrevet fra sykehus, mens faren og den seks år gamle datteren fortsatt er på sykehuset.

– Sjåføren er også godt skadd. Han har bruddskader.

– Hva med datteren?

– Hun har litt større skader, blant annet brudd. Det ser ut til at også hun vil bli bra.

Vangberg opplyser at de i dag har vært i kontakt med både faren til den seks år gamle jenten og den siktede føreren.

– Vi har gitt dem best om av vi vil avhøre dem i løpet av uken, sier Vangberg.

Olje på stedet

Det var, ifølge straffesaksansvarlig ved Nordhordland lensmannsdistrikt, forholdene på ulykkesstedet som gjorde at beslutning om blodprøve skulle tas.

Ulykken skjedde rundt 50 meter inne i tunnelen på Eikefet-siden.

– Føreren av ulykkesbilen kom over i venstre kjørefelt. De to møtende bilene kjørte i retning Eikefet. Det ligger en bakke og en sving i denne delen av tunnelen, sier Våge.

Havarikommisjonen for transport er koblet inn i saken og skal, ifølge Våge, undersøke bilene som var involvert i ulykken.

Publisert