Tråkkemaskin gikk gjennom isen

Kom ut av kurs og havnet i et tjern.

Publisert:

ISEN BRAST: Tråkkemaskinen tilhører Stryn sommerskisenter, og blir hentet opp lørdag. Foto: Øyvind Angard, Statens naturoppsyn

En tråkkemaskin som var på vei til Stryn sommerskisenter, kom i formiddag ut av kurs og kjørte over et lite tjern.

Isen brast, og maskinen ble liggende med bakparten nedi vannet.

— Ingen er skadet, og sjåføren har det bra, sier Ola Flo, daglig leder ved Stryn sommerskisenter.

Ikke GPS-dekning

Uhellet skjedde ved Grotli på Strynefjellet.

— Sjåføren var på vei inn til skisenteret, men så er det et lite «blind spot» på GPS-en i nærheten av Grotli. Og alt er jo hvitt oppå der. Så maskinen har kommet 20 meter ut av kurs, og så har isen gått og bakparten kommet nedi vannet, sier Flo.

Ettersom deler av elektronikken og hydraulikken ligger under vann, tar de ikke sjansen på å starte maskinen. Den vil bli hentet av en gravemaskin i morgen.

— Vi ser på dette som et bagatellmessig uhell, sier Flo.

Sjekker tillatelsene

Sommerskisenteret skulle bruke maskinen til å bygge snøvoller for å unnga at snøen som skal bli sommersnø neste år forsvinner med vinden.

Vannet der maskinen gikk gjennom isen, ligger i landskapsvernområdet på Strynefjellet. Det blir nå undersøkt om de som kjørte tråkkemaskinen hadde tillatelse til å drive transport i området på denne tiden, skriver NRK.

«BLIND SPOT»: Manglende GPS-dekning gjorde at maskinen kom 20 meter ut av kurs. Foto: Øyvind Angard, Statens naturoppsyn

Publisert: