Turkompisen

- Gullgutten min var en fantastisk kamerat.

Publisert: Publisert:

Facebook 22. august, Fåbergstølen, Jostedalen:

icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

«Sitter her ved leirbålet og føler meg litt ensom. Ser etter en ny stjerne på himmelen. Der er Falcon vel fremme. Det blir rart å ikke ha en som logrer og legger hodet på skakke rundt meg. Takk for turene og tiden vi hadde sammen».

En uke tidligere leverte Frank Henry Olsen hunden på Bergen smådyrkrematorium.

BRETUR: I fjor var Frank og Falcon på tur til Nigardsbreen i Jostedalen.

For ett år siden var han og schæferen Falcon på bretur sammen i Jostedalen. Nå hadde Frank reist alene opp mens han ventet på å få hente urnen. Hjemme på Hjellestad ryddet en god venninne bort alle hundesakene.

Uadskillelige

- Falcon var en fantastisk turkamerat, sier Frank. Vi gikk turer i nærmiljøet. De små fjelltoppene på Korsneset, Arboretet og Linken på Fanafjellet. Eller rundt hytten på Kvamskogen. Hver dag var han også med meg på jobben på Brannteknisk avdeling i Bergen kommune.

- Jeg lo masse av Falcon. De små tingene. Når han kvapp av en flue. Eller når han fant en colaflaske og prøvde å bite av korken.

- Jeg hadde alltid en ball liggende i bilen, klar til bruk. Når han lekte med barn, ventet at alltid litt slik at barna skulle få en sjanse til å ta ballen først. Det siste han hadde med seg var ballen.

Verdig slutt

Ni år gammel fikk Falcon en betennelse i kroppen.

- Jeg forsto at det gikk mot slutten, sier Frank. Men det ble en verdig og fin slutt. Også på krematoriet.

- Jeg fikk være med ham til det siste. Det betød mye for meg, sier Frank.

Publisert:
FIKK BETENNELSE: Den spreke turkameraten til Frank Henry Olsen fikk en betennelse i kroppen, ni år gammel.
EN TRØST NÅR ATSKILLELSEN ER TUNG: -Dyrene betyr mye for folk, sier innehaverne av Vestlandets eneste smådyrkrematorium. Mange kommer og leverer dyrene direkte hos oss. I tillegg reiser vi og henter på dyreklinikker i og rundt Bergen, sier Atle Håtuft. Ekteparet Randi Kjosås Håtuft og Atle Håtuft Alver Smådyrkrematorium.