Feide vekk all motstand

Terje Søviknes ble utfordret i kampen om en plass i Frps sentralstyre, men endte opp med å få flest stemmer.

GJENVALGT: Terje Søviknes fortsetter som sentralstyremedlem. Det betyr at han fotsatt vil ha en fot i rikspolitikken.

Terje Søviknes comeback på den nasjonale scenen har så langt i stor grad handlet om en plass i det viktige sentralstyret. For fire år siden ble han innstilt av redaksjonskomiteen, men tapte tvekampen mot utfordrer Bård Hoksrud. I 2013 klarte han endelig å bli valgt.

Eirin Eikefjord fra landsmøtet:

Les også

Frp-koden

— For min del betyr dette på mange måter at ringen er sluttet. Jeg er utrolig glad i dere og partiet. Tusen takk for mye omtanke gjennom mange år, sa Søviknes i sin valgtale den gang.

Utenfor regjering

På landsmøtets siste dag på Gardermoen måtte Terje Søviknes på ny i ringen for å kjempe for sin sentralstyreplass. Tre plasser sto på spill. Justisminister Anders Anundsen, Tom-Cato Karslen, statssekretær i Samferdselsdepartementet, og Søviknes, ble utfordret av Tom Staahle, ordfører i Ullensaker og Åshild Bruun-Gundersen, fylkespolitiker i Aust-Agder.

Les også

Regjeringen vil skrote dagens Dublin-samarbeid

På talerstolen var Terje Søviknes opptatt av å presisere at han leder en kommune uten eiendomsskatt, samt at han ikke er medlem i regjeringen. Det har nemlig være noe murring i partiet mot det store antallet regjeringsrepresentanter i sentralstyret og landsstyret.

Varsler tøff valgkamp

Da stemmesedlene var talt opp, viste det seg at Søviknes ikke hadde så mye å være redd for. Sammen med Tom Cato Karslen fikk han klart flest stemmer, 128 i tallet.

Også Anders Anundsen ble gjenvalgt, noe som betyr at Frps sentralstyre nå består av følgende personer: Siv Jensen, Per Sandberg, Ketil Solvik-Olsen, Anders Anundsen, Robert Eriksson, Tom Cato Karslen, Sylvi Listhaug, Helge André Njåstad, Terje Søviknes, Harald Tom Nesvik og Bjørn-Kristian Svendsrud (Fpu-leder).

Også Siv Jensen ble gjenvalgt som partileder på dagens landsmøte. Det skjedde uten utfordrere. Siv Jensen har denne helgen feiret ti år som Frp-leder.

I sin valgtale varslet hun en tøff valgkamp.

— Vi trenger all energien vi kan få med tanke på arbeidet som ligger foran oss, sa hun, og slo fast at partiets viktigste oppgave blir å ta vare på og videreutvikle velferdssamfunnet og sørge for en økonomisk politikk som gir vekst.