Skremt av Halloween

Politiet ber nå alle som drar på Halloween-besøk om å vise hensyn.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Politiet i Haugaland og Sunnhordland oppfordrer nå alle som er ute på Halloween-besøk om å vise hensyn, etter at en kvinne ble skremt i Tysvær kommune tidligere i kveld.

«Halloweenskikken som har inntatt landet medførte i dag en utrykning med tre uniformerte politipatruljer til Aksdal.» skriver Hordaland politidistrikt i pressemelding torsdag kveld.

— Hysterisk

Bakgrunnen var et nødanrop fra en ung innvandrerkvinne. Ifølge politiet var kvinnen livredd og hysterisk.

«Hun klarte knapt å gjøre seg forstått og det var umulig for oss å slå fast hvorfor hun trengte politiets hjelp. Det var imidlertid klinkende klart at hjelpen måtte komme med en gang.» skriver politiet i en pressemelding.

Leter ikke etter synderne

Til politiet som kom til stedet, forklarte kvinnen at hun ble livredd da flere mennesker iført masker banket på døren hennes og hun trodde de ville ta seg inn i huset hennes og skade henne.

Politiet har ikke gjort noe forsøk på å spore opp de som skremte kvinnen, fordi de antar at de ikke har hatt til hensikt å skremme kvinnen på ordentlig.

- Flere feirer Halloween

I Bergens utstillingsvinduer har andelen oransje og svart i slutten av oktober økt kraftig de siste årene. I leke- og kostymebutikken Ruben's Skattekammer forbereder mange seg til feiringen. Kanskje vil du knaske og knepe utkledd som banan eller en hotdog? Sexy kattekvinne er også en mulighet eller, selvfølgelig, hva med å kle seg ut som rev i år?

Midt i det hele står eier Ruben C. Roman, med sort kappe over skuldrene. Han har drevet butikken siden 2000, og denne uken utvider han åpningstidene.

— Halloween har eksplodert de siste fem årene, og vi er blitt flere om beinet. Flere og flere ser penger i det. Halloween er god butikk, sier han.

Roman er selv amerikansk, men har bodd i Norge siden 1972.

— Da jeg kom hit feiret man «Nei til Eu», ikke halloween.

Flere revekostymer

May Elin Emilsen (29) er innom butikken for å fullføre alien-kostymet sitt. Hun feiret halloween allerede forrige helg, og fortsetter festen denne uken.

— Jeg elsker å kle meg ut og å sminke andre. Det er det beste med vorspielet. Venninnen min er blitt brutal stygg mange ganger, sier Emilsen.

Hun har ikke vokst opp med halloween, men har feiret de siste fem årene.

— Det er ikke lenge til jeg begynner å tenke på neste års kostyme.

Ruben C. Roman har tatt inn langt flere revekostymer i år enn tidligere år. Han vil ikke ut med et tall, men opplyser at butikken tok inn mange og ulike typer.

— Vi har fremdeles noen igjen. Jeg har ikke solgt hundre millioner for å si det sånn, sier butikkeieren.

Viktigste høytiden

For butikken Witchy Bitchy er halloween viktigere enn jul.

— Vi begynte med halloween for lenge siden. I 1995 eller 1996. Nå selger vi mer og mer for hvert år, sier eier Henny Arling.

Ei tenåringsjente vil prøve et kort-kort glitrerosa kjole. Noen andre spør etter flytende lateks. En mann trenger skumle kontaktlinser.

Arling forteller at hun studerte en stund i USA, og der fikk hun smaken på høytiden.

— Det er jo derfor halloween er populært i hele verden. Fordi det er gøy. Men nå jobber jeg så mye rundt halloween, at jeg ikke har tid til å feste selv, sier Arling.

Publisert: