Like før midnatt natt til søndag ble en 35 år gammel kvinne fra Etiopia stukket til døde i et leilighetskompleks i Fyllingsdalen.

En 50 år gammel mann ble pågrepet på stedet.

- Han har erkjent at han har stukket fornærmede flere ganger med kniv, sa politiadvokat Trond Eide på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Haben Yohannes Gebretatios er nærmeste nabo til 50-åringen. Han sier det i lengre tid har vært en konflikt mellom mannen og de andre beboerne.

- Han oppførte seg som en diktator, kjeftet på alle, hengte opp lapper med klager og var truende, sier Gebretatios.

Han forteller at det bygget seg opp en konflikt mellom 50-åringen og nabokvinnen, fordi hun lot en kjæreste flytte inn.

Varslet politiet

- For fire-fem måneder siden ringte hun meg og fortalte at han hadde truet henne fordi kjæresten bodde der. Han ga beskjed om at kjæresten ikke hadde lov til å være der, og at han ikke kunne bruke felleskjøkkenet, forteller Gebretatios.

Han opplyser at både han selv og 35-åringen kontaktet politiet fordi de oppfattet 50-åringen som truende.

- Jeg ringte politiet for noen måneder siden og sa at de måtte komme med en gang, fordi han var aggressiv. Han sa blant annet at hvis vi ikke gjorde som han sa, skulle han gi oss en lærepenge. Han kastet klærne til folk og oppførte seg som en bølle, sier Gebretatios.

- Ingen anmeldelser

Også en annen nabo BT har snakket med, forteller at 50-åringen var i konflikt med andre beboere. Politiadvokat Trond Eide kunne søndag kveld ikke bekrefte at politiet tidligere er varslet om en konflikt mellom naboene.

- Dette er noe som har kommet opp nå, og som vi under­søker. Det jeg kan si er at det ikke er levert noen anmeldelser mot siktede, sier Eide.

50-åringen har kun fått en bot for legemsfornærmelse tidligere, og har ellers ingen straffe­saker på seg, ifølge Eide.

Gebretatios sier han hørte skrik kort tid etter at 35-åringen ble knivstukket lørdag kveld.

- Fra kvinnen hørte jeg ikke skrik, men kjæresten hennes skrek etter hjelp. Han må ha sett det hele og fått helt panikk, sier Gebretatios, som satt i avhør hos politiet søndag.

«Jeg har drept henne»

50-åringen skal ha kommet løpende til ham og sagt «jeg har drept henne, ring ambulanse!». Dermed ringte Gebretatios til 113, mens andre naboer forsøkte å gi kvinnen førstehjelp og stoppe blødninger fra flere knivstikk.

Drapet skjedde på et felles­kjøkken i hybelhuset der de begge bodde. Kvinnen var fra Etiopia, mens den siktede mannen opprinnelig er fra Sri Lanka. Han er dansk statsborger, og har bodd i Bergen siden 2013, ifølge politiet. De fikk melding om knivstikkingen via AMK klokken 23.43, og rykket ut med flere bevæpnede patruljer. Den 50 år gamle mannen ble pågrepet på stedet, mens det ble satt i gang livreddende arbeid på den 35 år gamle kvinnen. Klokken 00.10 ble hun erklært død på stedet.

- Siktede samarbeidet godt med politiet allerede ved pågripelsen, forteller Eide.

Den drepte kvinnen vil bli obdusert i dag. Politiet har tatt beslag i en kniv, men kan ikke bekrefte at dette er draps­våpenet.

- Ettersom dette skjedde på et kjøkken, er det flere kniver der, sier politiadvokat Eide.

Kvinnen delte både kjøkken og bad med den drapssiktede.

Erkjenner forholdet

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med noe mulig motiv for drapet.

50-åringens forsvarer, Kaj Wigum, forteller at klienten har sittet i avhør i fire-fem timer søndag.

- Han erkjenner det han er siktet for, sier Wigum.

- Hvordan er tilstanden hans?

- Han er preget av situasjonen, men får den nødvendige hjelp.