- Krasjet i bil og kidnappet datter

Midt i en tunnel kjørte foreldrene inn i bilen der datteren og kjæresten hennes satt. Så tok de datteren med seg med makt, ifølge øyenvitner.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Det er øyenvitner som har beskrevet den dramatiske situasjonen som gjorde at en mor og en far nå er siktet for å ha kidnappet sin datter (19).

Klokken var like over 15.00 mandag ettermiddag, da politiet fikk vite at tre biler var involvert i en ulykke i Songstad-tunnelen på E16 mellom Arna og Vaksdal.

To biler skal i samarbeid ha sperret inne bilen 19-åringen og kjæresten kjørte, før den ene bilen kjørte inn i bilen til kjæresteparet for å tvinge dem til å stanse.

— Gifte seg med en annen

En politimann som tilfeldigvis ble vitne til ulykken på fritiden, reagerte minst like mye på det som skjedde etter at bilene hadde kollidert.

  • Vi fikk melding om at en kvinne hadde blitt tatt ut av den ene bilen mot sin vilje, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.

Foreldrene til 19-åringen skal ha tatt med seg datteren med makt, og kjørt fra ulykkesstedet.

Tilbake sto den 27 år gamle kjæresten. Politiet tok ham med til stasjonen i Åsane. Der fortalte han etterforskerne om situasjonen.

  • Kjæresten forklarte at foreldrene til 19-åringen ikke ønsket at de to skulle være sammen, og at hun skulle gifte seg med en annen mann, sier Mevatne.

Alle de involverte er fra Midtøsten.

- Trusler og vold

Samtidig som 27-åringen ble avhørt, planla politiet aksjon mot familien til 19-åringen på Askøy

— Vi aksjonerte fordi vi hadde opplysninger om at 19-åringen var blitt utsatt for vold og trusler, sier Mevatne, som var jourhavende jurist under aksjonen.

Foreldrene skal angivelig ha truet datteren på grunn av at hun trosset deres vilje for å være sammen med 27-åringen.

Et vitne mente å ha sett et våpen i forbindelse med hendelsen inne i tunnelen. Det gjorde at politiet ba om tillatelse til væpning.

  • Dette var noe uklare meldinger. Vi visste ikke hvilket våpen det eventuelt skulle være, men det var nok til at vi på grunn av sikkerheten til politifolkene mente at vi burde være bevæpnet, sier Mevatne.

Utstyrt med automatvåpen, skuddsikre vester og skjold omringet politiet huset til 19-åringens foreldre på Askøy.

Forhandlet ut 19-åring

Ved hjelp av en politimann spesialtrenet i forhandlingsteknikk, klarte politiet etter en time å få 19-åringen ut av huset og i sikkerhet.

Politiet pågrep moren (37), faren (41) og en 36 år gammel venn av dem. Aksjonen ble avsluttet i 21.30-tiden mandag kveld.

Foreldrene og vennen (36) er alle siktet for frihetsberøvelse. De satt i går kveld fortsatt i politiets varetekt.

  • Vi har ikke tatt stilling til om siktelsen mot dem skal utvides eller om de skal fengsles, sier politiadvokat Hilde Velde.

19-åringen blir tatt hånd av politi og hjelpeapparat.

— Hun er i sikkerhet, sier politibetjent Dag Heggren.

Det skal ifølge politiet ikke ha blitt funnet noen våpen i huset til 19-åringens foreldre.

Publisert: