Storstreiken nærmer seg

Se hvilke skoler og barnehager som stenges torsdag hvis det blir streik i offentlig sektor.

STORSTREIK: En eventuell storstreik i vil lamme mange offentlige tjenester fra torsdag morgen. ARKIVFOTO: Tor Høvik, Marita Aarekol, Jan M. Lillebø

  • Jan Oklum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Meglingsfristen i offentlig sektor går ut ved midnatt onsdag. Hvis partene ikke har kommet til enighet innen den tid, blir titusenvis av offentlig ansatte tatt ut i streik. Bare i Bergen kommune er det sendt ut streikevarsel for mer enn 2400 personer.

— Det er klart det er massivt, og det kommer til å merkes, sier informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen Kommune.

Stenger skoler og barnehager En eventuell streik vil få store konsekvenser for kommunale barne- og ungdomsskoler og barnehager, spesielt i Arna, Fana og Åsane. Utdanningsforbundet har tatt ut 1400 personer, de fleste av dem i disse tre bydelene.

Mange barnehager stenger helt, mens noen holder åpent med redusert tilbud, en såkalt tilsynsordning. Det betyr at kommunen tilbyr tilsyn for barn i alderen to til seks år fra klokken 10 til 14, men bare i barnehager der det lar seg gjennomføre med det personalet som er igjen.

  • Se kommunens liste over skoler og barnehager som rammes av streiken
    Listene er ikke komplette, og Rastad oppfordrer folk til å følge med utover dagen onsdag og torsdag morgen.

— Det kommer oppdateringer på onsdag, og foreldrene skal få melding fra sine barnehager, sier Rastad.

Les også

Innsatte må ut under streik

Avgangseksamen i fare Mange ungdomsskoleelever skal opp til avsluttende eksamen i engelsk torsdag. Den blir avlyst hvis det er streik torsdag morgen, men bare hvis streiken starter før eksamen. Hvis forhandlingene går på overtid kan eksamen gå som planlagt, også hvis streiken starter mens eksamen pågår.

— Hvis en eventuell streik starter halv ni, blir eksamen avlyst. Men hvis streiken starter kvart over ni, når eksamen er i gang, går den som planlagt. Vi har kommet til enighet med organisasjonene om dette, sier Rastad.

Foreldre, skoleelever som skal ha eksamen og andre som kan bli berørt av streiken, oppfordres til å følge med i mediene og på kommunens nettsider.

— Vi er på plass klokken fem torsdag morgen og oppdaterer, så det er fullt mulig å se om man rammes av streiken torsdag morgen, sier Rastad.

Rammer administrasjonen I tillegg til barnehage og skole vil stort sett alle avdelinger i Bergen Kommune få redusert drift fra torsdag morgen ved en eventuell streik.

— Det rammer kemnerkontoret, en god del parkeringsvakter tas ut, kundesenteret ved byggesakskontoret stenger, lønns- og regnskapssenteret rammes. Det er mange som fort vil merke streiken utover de bydelene som får stengte barnehager og skoler, sier Rastad.

Streiken rammer også sykehjem, hjemmesykepleie, bibliotek og svømmehaller, for å nevne noe.

— Men folk vil merke det hvis de ønsker kontakt med Bergen kommune. En eventuell streik blir en stor utfordring for oss, det er mange helt vitale funksjoner som settes ut av spill, sier Rastad.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Begge overlevde Utøya. Torbjørn ble i politikken, Martin havnet i fengsel.

22. juli 2011 løp de for livet. Ti år etter er «Martin» i fengsel, mens Torbjørn skal forsvare hans hjertesak…

Mest lest akkurat nå

  1. Opp mot 20 personer forlot lokalet da de fikk vite hva som var i sprøyten

  2. Flere terrengbranner etter lynnedslag i Sogn

  3. Sydenvarme i Bergen – men nå kommer regnet

  4. Julie (19) fra Bergen hyller tysk kroppsprotest: – Jenter må kunne gå med det de vil

  5. Bergenserne skal kjempe om OL-gull i vann som «lukter som et toalett»

  6. Motorsykkel av veien – person til Haukeland med flere bruddskader