Legger ned Hunstad skole

Hunstad døveskole fikk i dag sin endelige dødsdom.

LEGGES NED: Nå er det slutt for Hunstad skole. Dette bildet viser undervisning på skolen i 2009. ARKIVFOTO: Vegar Valde

Terje Valestrand

Men Kristin Halvorsen har tro på en løsning med Bergen kommune om et døvetilbud på Natland. Trolig kommer løsningen i slutten av mai.

Kunnskapsministeren kom med nyheten om at det er definitivt slutt for Hunstad skole i Bergen da hun la frem stortingsmeldingen om Læring og felleskap.

Til Trondheim

Alle statlige spesialtilbud for hørselshemmete skal samles i Trondheim, i Bergen må kommunen skaffe en løsning. Det kan være like om hjørnet.

Skolebyråd Filip Rygg var fredag formiddag i møte i Kunnskapsdepartementet. Et nytt, og endelig møte, er fastsatt til 25 mai.

Da tror statsråd Halvorsen at departementet og Bergen kommune skal finne en løsning, sa hun til bt.no da hun la frem stortingsmeldingen i formiddag.

— Vi er klar over at situasjonen i Bergen er spesiell. For i motsetning til de andre byene vi legger ned de statlige døveskolene, har ikke Bergen et kommunalt tilbud, nettopp fordi man der har hatt Hunstad skole midt i byen.

- Hva er den faglige begrunnelsen for å legge ned de statlige døveskolene?

— Det er at stadig færre elever går på disse skolene, færre bor på internat, foreldre ønsker å ha barna hjemme.

I 2002 var det 140 heltidselever ved disse skolene, i dag er det 69. Når det gjelder Hunstad skole har den 18 elever, 14 med tilhørighet i Bergen kommune.

Denne skolen skal, ifølge Halvorsen, legges ned i skoleåret 2013-14. Deretter satser kunnskapsministeren på en smidig overgang fra statlig til kommunalt tilbud for de hørselshemmete.

Les også

- Ikke rør døveskolen

Fornøyd

— Dette er oppløftende, jeg må si jeg føler meg ganske lettet og fornøyd etter å ha hørt statsråd Halvorsen og hatt en samtale med hennes statssekretær Lisbeth Rugtvedt. Det sier talsmann for Hunstad-foreldrene Kenneth Neteland til bt.no. Han var til stede på pressekonferansen i kunnskapsdepartementet, og sitter igjen med det inntrykk at departementet vil strekke seg langt for å finne en løsning for de hørselshemmete barna som i dag sokner til Hunstad skole.

- Det er vel et spørsmål om penger?

— Det vil jeg tro. Så må det komme en avklaring om selve skolebygget på Krohnstad som staten eier, etter at det ble kjøpt fra Bergen kommune i 1995.

Hva synes du om beslutningen? Si din mening her.