Får full tillit fra kommunen

Den omstridte barnevernstjenesten har tillit i kommunens toppledelse.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Lederen for barnevernstjenesten i Samnanger svarte ikke på BTs henvendelser i går.

Rådmann Tone Ramsli forteller at verken hun eller barnevernslederen vil kommentere kritikken mot barnevernet.

— Det er ordfører som må kommentere denne saken på vegne av kommunen, sier Ramsli.

Stenger dørene

Ordfører Marit Aksnes Aase (KrF) ønsker ikke å kommentere enkeltsakene som ligger til grunn for misnøyen.

— Jeg har tatt denne kritikken svært alvorlig. Vi skal ta dette opp i kommunestyret i kveld. Der vil kommunestyret får en orientering og anledning til å stille spørsmål, sier Aase.

Hun gjør det klart at hun vil be kommunestyret om å lukke møtet.

— Ellers blir det nesten umulig å diskutere barnevern, mener hun.

Aase viser for øvrig til en uttalelse hun og varaordfører Brigt Olav Gåsdal (Ap) ga til lokalavisen Samningen forrige uke. Der gir de uttrykk for at barnevernstjenesten har full tillit.

- Ikke strengere

"Det ligg ikkje føre dokumentasjon som tilseier at barnevernet i Samnanger har ein strengare og annleis praksis i høve barnevernlova enn andre kommunar," skriver kommuneledelsen.

Ordfører og varaordfører har fått begrenset innsyn i sakene som Samnanger kommune har behandlet, og en gjennomgang av regelverket i slike saker.

"Med grunnlag i denne dokumentasjonen og deira kjennskap til barnevernet elles, vil ordførar og varaordførar uttrykkja full tillit til barnevernet i Samnanger," heter det i uttalelsen i Samningen.

Uttalelsen kom etter flere leserinnlegg i samme avis som var sterkt kritiske til måten barnevernet har opptrådt på i flere saker. Blant annet er det beskrevet en episode der barnevernet hentet barn på skolen, uten å ha informert foreldre på forhånd.

Publisert: