Barnet er innlagt på sykehus med brukket lårhals, opplyser politiet til NTB. Det var til sammen fem personer i bilen som havnet utenfor veien på Kinna i Sundsdalen.

— Hørte stemmer og barn som skrek

Jorunn Refsdal var tirsdag på julebesøk hos sin mor i Refsdal i Sundsdalen. Sent på kvelden første juledag hørte hun et «merkelig dunk».

Han virket ganske sjokket og fortumlet

Jorunn Refsdal, øyenvitne

— Jeg gikk bort til vinduet. Der så jeg lys ute i mørket, liksom i fjellet utenfor veien.

LITE MIRAKEL: At alle fem i bilen kom fra uhellet med lettere skader, må nærmest karakteriseres som et mirakel. - Det har tilsynelatende gått bedre enn man kanskje kunne forvente, sier politiet.
2211-tipser

Refsdal tenkte ganske raskt at det var noen som hadde havnet utfor den bratte skråningen.

— Så hørte jeg stemmer og et barn som skrek.

Virket sjokket

Refsdal fant ut at det ikke var noen grunn til å nøle. Hun ringte nødnummeret med en gang. Så tok hun og søsteren med seg en lommelykt og gikk ned mot ulykkesstedet.

— De har kjørt på en ganske bratt og ulendt fjellvei, uten autovern. Tirsdag kveld var det veldig dårlig føre og kjempeglatt, forteller Refsdal.

Da hun og søsteren kom ned til stedet der bilen hadde kjørt utfor, traff de én av de fem fra bilen - en mann. Mannen sto da på veien.

— Han virket ganske sjokket og fortumlet, men klarte å gå selv, sier Refsdal.

Må ha gått rundt

Etter hvert kom ambulansene til stedet. Ifølge Refsdal var ambulansepersonell nede for å hente opp de fire andre i bilen - inkludert guttebabyen på åtte måneder.

— Jeg er glad for at vi så det som skjedde og fikk ringt etter hjelp. Det ble en dramatisk første juledag, sier Jorunn Refsdal.

Ifølge andre som var på ulykkesstedet natt til onsdag, og som bt.no har snakket med, må bilen ha gått rundt «ganske mange ganger». Ifølge et vitne ligger bilen nå utilgjengelig til i en steinrøys. Dørstolper skal være slått inn og flere av rutene i bilen skal være knust.

100 meter utfor

Onsdag morgen sier operasjonsleder Kjetil Avsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt at de fem i bilen tilsynelatende har kommet relativt bra fra det.

— Etter forholdene har det tilsynelatende gått bedre enn man kanskje kunne forvente. Dette er et relativt bratt område, sier Avsnes til bt.no.

Han bekrefter, basert på det kollegene fra nattskiftet har fortalt ham, at bilen med de fem i har kjørt 100 meter utfor en skråning.

— Slik jeg har fått det fremstilt, kjørte bilen cirka 100 meter ned en skrent, ja.

Bilen lå for vanskelig til i terrenget til at den kunne berges tirsdag kveld. Bilen blir trolig hentet av et bilbergingsfirma i løpet av onsdag formiddag.

Fire ambulanser

— Bilen rygget utfor en skrent da den skulle opp en bakke, sier operasjonsleder Kjetil Drange i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Fire ambulanser rykket ut til stedet, og alle de fem i bilen ble fraktet til Førde sentralsjukehus.

Både politi, brannvesen og ambulanser ble advart mot de smale og glatte veiene i området hvor ulykken skjedde.

Ikke promille

— Det er svært glatt på stedet og rundt ti centimeter snø, forteller Drange.

Politiet ble varslet om ulykken like etter midnatt. Det er ikke mistanke om promillekjøring. Ved 02-tiden betegnes skadeomfanget til de fem i bilen som moderat.

Saken etterforskes ved Førde og Naustdal lensmannskontor.

Ulykkesstedet ligger på Kinna, i området over Movatnet og Huldefossen, cirka seks kilometer fra E39.

Slik er tilstanden

Ved 09-tiden onsdag morgen opplyser AMK ved Førde sentralsjukehus dette om tilstanden til de fem i bilen:

  • Gutt 8 måneder:Alvorlig skadd, overført til vanlig avdeling.
  • Kvinne 26 år: Moderat skadd, overført til vanlig avdeling.
  • Mann 28 år: Lettere skadd, utskrevet
  • Mann 46 år: Lettere skadd, utskrevet.
  • Kvinne 27 år: Lettere skadd, fikk poliklinisk behandling på sykehuset, utskrevet.

Vet du noe om saken, ring 02211, send MMS til 2211 eller e-post til 2211@bt.no

KASTET RUNDT: - Bilen må ha gått rundt ganske mange ganger, sier et vitne som har sett skadene på bilen. Han beskriver bilen som et vrak.
2211-TIPSER