Slapp seilas i flau bris

Helgens seilas på Byfjorden ga verken neglesprett eller rev i seilene.

SPRATT IKKE AVGÅRDE: Årets utgave av Neglspretten var den 36. i rekken. Den går nok inn i historiebøkene som en av de minst vindfulle. Kun seks av de 32 påmeldte båtene kom seg til mål. Rune Sævig

– Vel blåst er vel ikke det rette uttrykket å bruke nå, sier presseansvarlig for Neglespretten, Georg Solvåg, lørdag kveld.

Av de 32 påmeldte båtene, var det bare seks som fikk fullført. Dårlige vind- og strømforhold får skylden for det.

– Folk var fornøyde likevel. Det er litt sånn med Neglespretten, enten blåser det mye eller så blåser det ikke.

– Hvorfor er det sånn?

– Det har med årstiden å gjøre. I går var det kuling, i dag ingenting.

FLERE BRØT: Bare seks av de 32 påmeldte båtene kom frem til mål på grunn av lite vind. Rune Sævig

Mange påmeldte

Den 36. utgaven av seilasen på Byfjorden gikk fra Våganeset og ut mot Strømsnesholmene. Nord for Strømsnesholmene ble det så kortet ned til målgang. Det var veldig lite vind, og mye motstrøm, så mange av båtene drev mot sentrum. Bare seks kom i mål til slutt. I klasse 1 ble resultatlisten som følger:

  1. Himlaleite med skipper Torbjørn Halvorsen.
  2. Serenity First med skipper Fritjov Bergmann.
  3. Argo First med skipper Kenneth Midttun.
  4. X-Fra Farr med skipper Ove Gullbrå.

I klasse 2 og klasse 3 var det bare henholdsvis First Mandela II Benetau First 35 med skipper Sølvi Uthaug og Mira J80 med skipper Jens Riis som fullførte.

INGEN SPRETT: Willy Berg Larsen (oppreist) var fornøyd med seilasen tross dårlig vind. - Det er godt å komme i gang. Rune Sævig

Beholdt neglene

Totalt 32 båter og fire seilbretter var med, noe som gleder arrangøren.

– Det er store båter, så det er ganske mange folk totalt sett. Vi prøver å arrangere flere seilaser, og det er flere av seilasene om sommeren som har mange færre deltakere, sier Solvåg.

Blant som trosset januarkulden var Willy Berg Larsen.

– Du har alle neglene intakte?

– Jada, det er de faktisk. Ikke noe sprett å melde om, men det har jeg opplevd mange nok av før. I dag var det meget behagelig, men lite vind, veldig lite vind, sier han.

Larsen har vært med siden 1992. Interessen rundt seilasen de årene beskriver han som varierende, men de siste årene har det vært noenlunde stabilt.

– Hva er det som lokker deg utpå?

– Det er jo tradisjonelt dette. Årets første regatta, sier Larsen, og legger til at det ikke er så lenge siden den forrige.

– Det var nisseseilaset som gikk rett før jul.