Badebonanza i Bergen: Se bildene av de nye badestedene i byen

Sommeren er her, og bergensere kryper ut mellom de syv fjell for å nyte den årlige dosen D-vitamin. Men det er kanskje litt varmt? BT besøker de nye badeplassene i byen hvor du kan kjøle deg ned.

Publisert:

NY SANDSTRAND: Sjur Rossland blir gravd ned av søsteren Hedda og Synne på den nye badestranden på Møhlenpris. Foto: Eirik Brekke

BT tok turen rundt om i byen for å intervjue badende bergensere som strømmer til solsiden.

Les også

Ny varmerekord i Bergen: 31,2 grader!

Ny strand i Bergen sentrum

I går skrev BT at det har kommet en ny strand i sentrum ved BI på Møhlenpris. Arbeidet på stranden i denne omgang ble fullført i går, og i dag var det flere som benyttet seg av den splitter nye badeplassen.

– Vi har sittet inne og jobbet mot eksamen hele dagen. Nå kan vi endelig komme ut, ligge her på stranden og slappe av, sier markedsføringstudent ved BI, Josef Bergesen.

NY STRAND, NY SAND: Barnehagebarn og studenter ved BI koser seg på den nye stranden rett ved campus. Foto: Jannica Luoto

Han ligger på de nye trebenkene og soler seg med sine medstudenter.

– Det er jo flott med strand da. Det er virkelig noe jeg har savnet i Bergen sentrum, en sandstrand. Men det er litt synd at den kommer så sent. Vi som ligger her er ferdig på studiet neste uke, sier Marthe Vegusdal.

På stranden har både studenter og barnehager tatt seg til rette og plasker i det varme vannet.

MÅTTE UT: Markedsføringstudentene ved BI tar seg en pause. Da er det greit at stranden er knappe meter unna skolebygget. Fra venstre: Marthe Vegusdal, Katrine Knutsen, Astrid Stendal, Josef Bergesen og Joakim Birkeland. Foto: Jannica Luoto

BEINA I VANNET: Fra venstre: Ane Marthe Huldven (17), Christian Thorpe (17) og Ivar Melingen (17). Foto: Jannica Luoto

Designerbrygge i Store Lungegårdsvannet

Ved AdO Arena i Store Lungegårdsvannet har det i år kommet en liten, rund trebrygge. Den er designet av Bergen arkitekthøgskule . Her har klasse 1STB fra Amalie Skram like i nærheten bestemt seg for at en så fin dag ikke kunne gå til spille.

– Ikke gidd å kaste tang på meg da, sier Helene Mørner Olsen (16) fra vannet.

BADEBRYGGE: Den nye bryggen i Store Lungegårdsvann ble designet av arkitektstudenter. Foto: Jannica Luoto

Klassen slapper av på bryggen. Noen bader, og noen soler seg på bryggen.

– Vi tar litt fri fra skolen og er her i stedet. Vi er midt i eksamensperioden, sier Christian Thorpe (17).

Elevene hadde behov for å kjøle seg ned. Med så mange mennesker på en liten brygge er det overraskende at den ikke synker.

PAUSE FRA LESINGEN: Studenter koser seg på Ballastbryggen på Nordnes og slapper av før eksamen. Fra venstre: Maja B. Sundt, Eirin Lindtner Storesund, Victor Olsbø Skinlo, Michaela Gettwert og Anna Hansen. Foto: Alice Bratshaug

Ballastbryggen på Nordnes er god som ny

Ballastbryggen på Nordnes ble nylig renovert av Bergen kommune med tømmerbenker og steinblokker. Her møter vi nok en gang en gruppe studenter som ferierer og tar seg en pause fra eksamenslesingen.

– Vi er her på grunn av været, og dette er det faste stedet vi drar. Flere av oss bor i nærheten, sier Maja B. Sundt.

– Vi kan også hoppe, stupe og gå ned i vannet med stigen her, sier Michaela Gettwert.

En av grunnene til at studentgjengen foretrekker Ballastbryggen er fordi de mener det er for mye folk på Verftet om sommeren.

– Det er også deilig i vannet da! Det er ikke helt «syden deilig», men det er «norsk deilig» - det er friskt, sier Sundt.

SKYGGE: Ballastbryggen får kanskje ikke solen tidlig på dagen, men det stoppet ikke bergensere på onsdag. Foto: Alice Bratshaug

Folk flokker til Verftet

Verftet er ikke et nytt badested, men det har vært en av folkefavorittene i Bergen i en årrekke. Det var tydelig, selv i arbeidstiden på onsdag. Enkelte plasser langs kaien var det så folkefullt at det var vanskelig å ta seg frem.

Vi møter bader og student, Lars Anwar Eide, på kaien. Han har badet og solt seg på Verftet ofte de siste to ukene og kan fortelle at dagens forhold er spesielt gode.

VERFTET: Som vanlig trangt om plassen på Verftet. Foto: Eirik Brekke

– Nå er det faktisk lite folk her. Det pleier å være helt stappfult. Folk sitter der det er plass, sier han.

Verfttet er ikke et nytt badested, men i dag var det definitivt stedet flest folk samlet seg for å bade i Bergen onsdag.

– Det går ikke an å sitte og lese i dag. Vi kommer rett fra lesesalen fordi vi bare måtte komme oss ut for å bade, sier student Regine Birgitsdatter Haarvik fra vannet.

– Vi skal straks tilbake igjen til lesesalen for å fortsette eksamensforberedelsene, dette er bare en liten badetur, legger medstudent Ragnhild Heldal til før de begge svømmer på rygg utover i Byfjorden.

BADER I SKOLETIDEN: Elevene ved Amalie Skram kunne ikke motstå fristelsen. De hoppet i havet. Fra venstre: Helene Mørner Olsen (16), Annika Haugland (17) og Kathrine Isabel Ellingsen (16). Foto: Jannica Luoto

SVØMMER FRA STRESSET: Regine Birgitsdatter Haarvik (venstre) og Ragnhild Heldal (høyre) svømmer seg en tur før de må tilbake til lesesalen. Foto: Alice Bratshaug

Publisert: