Føler seg fanget i eget hjem

Den drapssiktede familien i Krabbedalen er glad for friheten, men føler seg fortsatt fengslet. Fornemmelsen av å bli overvåket plager dem sterkt.

Publisert Publisert
  • Gordon Andersen
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Snart tre uker etter at Dungs ektemann og svigerfamilie ble sluppet ut av varetekt, føler de seg fortsatt overvåket av politiet.

— Følelsen de har nå, er at de er fanget i eget hjem. De lever konstant med følelsen av å bli overvåket og spanet på, sier Frode Skogvold, ektemannens forsvarer.

Ifølge Skogvold skal familien ha reagert på biler som kjører forbi boligen gang på gang, og på personer som ikke pleier å være i nærheten, men som likevel vandrer forbi huset. Familien mener at dette kan være spanere fra politiet.

- Redd for feiltolking

— Jeg har sagt til dem at de bare må prøve å leve så normalt som mulig, men du kan jo tenke deg selv hvilket liv det er når man har en reell grunn til å tro at man er både overvåket og avlyttet. Familien må hele tiden tenke på at det de sier i telefonen kan bli brukt mot dem. De er også redd for at det de sier skal bli feiltolket, sier Skogvold.

Både advokatene og familien har fått bekreftet at politiet avlyttet dem i tiden før pågripelsen 23. august. Da lå det spanere i nabohagene i Krabbedalen, og politiet hadde også sørget for at telefonene i huset ble avlyttet.

Dette visste familien i Krabbedalen om, og brukte nesten ikke telefonene etter at de skjønte at de var avlyttet.

De få utdragene som politiet likevel har på bånd, skal ikke ha gitt annet enn det politiet senere ville omtale som noe mystisk.

Reserverer seg i telefonen

De siktede er blitt avhørt om samtalene som politiet har på bånd, og forklart seg utførlig om det politiet har betegnet som mystisk.

Stein Erik Ottesen, forsvarer for Dungs svigermor, sier at svigermoren nå snakker med ham i telefonen, men merker at hun reserverer seg.

— Du kan jo tenke deg selv hvordan det vil være å kunne risikere at politiet sitter i den andre enden klar til å vrenge å vri på alt som sies, sier Ottesen.

— Vi vet ikke om familien blir overvåket. Dette er jo selvsagt noe som er helt umulig å få ut av politiet, sier Ottesen.

- Politiet står til tjeneste

Politiinspektør Tore Salvesen sier de ikke kan si noe om hvilke metoder de nå bruker i etterforskningen.

— Men om familien føler seg forfulgt, så må de endelig ta kontakt med oss, så står vi til tjeneste for å svare så godt vi kan på det de måtte lure på.

— Gjelder det også spørsmålet om de blir avlyttet?

— Nei, ikke det.

Selv om familien føler seg fanget i eget hjem, sier familien gjennom sine advokater at de har fått mye støtte fra naboer de siste ukene.

— Jeg har selv sett noen av blomstene de har fått. Familien er veldig glad for støtteerklæringer fra naboer. Spesielt har min klient vært glad for dem som har støttet ham i kampen for å få barna tilbake, sier Frode Skogvold.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Futte og Fando søkte etter Dung

OVERVÅKET: Den drapssiktede familien i Krabbedalen har vært løslatt i snart tre uker, men føler seg fortsatt overvåket og avlyttet av politiet.

BT anbefaler

Bergen tør ikke, men det gjør Askøy.– Litt rart at kommunene gjør ulike valg.

Mens Askøy har tatt i bruk Vigiloappen i høst, mener Bergen kommune at den fortsatt ikke er trygg nok.

LES SAKEN