Jensen står på sitt

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen kom ikke med noen signaler om at hun vil myke opp holdningen til en borgerlig mindretallsregjering uten Frp da hun svarte for seg i partilederutspørringen i TV 2 mandag kveld.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

– Jeg ser ikke den store forskjellen på en regjering av H, KrF og V og en Arbeiderparti-regjering. Den store forskjellen kommer dersom Frp er del av en regjering, slo hun fast.

Hun sa videre at Frp gjerne vil samarbeide, men at problemet er at partiet ikke får lov.

Siv Jensen mener det er urimelig at Lars Sponheim og Venstre «med 5 prosent av stemmene bak seg» skal få gjennomslag for sine synspunkter, ”mens vi som det største ikke-sosialistiske partiet ikke skal få noen ting.

– Det er blitt uklart hva Høyre ønsker. Frp vil ha en sterk ikke-sosialistisk regjering. Men det mest uverdige er at det bare er Jens Stoltenberg som tjener på dette, fortsatte Jensen.

Hun avviste at det er noen isfront mellom henne og Erna Solberg.

– Jeg tror fortsatt det er mulig med en Høyre-Frp-regjering, sa Frps leder i utspørringen.

Hun ble presset på om hun vil felle en ikke-sosialistisk mindretallsregjering. Svaret var igjen at Frp ikke vil stemme for noe partiet er imot.

Ellers slo Jensen nok en gang fast at partiet vil føre en streng innvandringspolitikk for å hindre at ikke-vestlige asylsøkere får opphold i Norge, og også gjøre det vanskeligere for ikke-vestlige innvandrere å få familiegjenforening.

– Det er helt nødvendig å stramme inn. Vi har folks fulle støtte til en slik politikk, hevdet hun.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Minst mulig rød-grønt flertall

  1. Kommunevalg 2015
BT anbefaler

Folk hamstrer ved. Her er det billigst.

– Det var en her tidligere i dag som skulle ha 50–60 sekker, sier Stig Atle Eriksen.

LES SAKEN