Takker TV 2 for vekkelsesbølge

Publisert Publisert
  • TV 2 ga oss annonsering for millioner, sier vekkelsespredikant Svein-Magne Pedersen. Takket være kanalen tror nå nordmenn på helbredelse, mener han.
  • Helle Aarnes

— TV 2 åpnet for at hele det norske folk tror på helbredelse, og skapte gjennombruddet for helbredelsestjenester. Det er det ingen tvil om, sier Finn Jarle Sæle, som i helgen arrangerte bønne- og vekkelsesseminar på Bibelskolen på Bildøy i regi av avisen Norge IDAG.

— Inntil Per Ståle Lønning og Oddvar Stenstrøm kom, var det tabu å snakke om helbredelse. Men de ga oss annonsering for millioner, sa Svein-Magne Pedersen, kjendisevangelist og stevnets store stjerne. I hele går kveld talte han til en lydhør forsamling; 120 mennesker hadde tidligere på ettermiddagen stilt seg i kø for å bli helbredet; så mange at kølappene ble brukt opp.

600.000 så på

— Første gang jeg fikk helbrede fra Per Ståle Lønnings studio, slik at folk kunne legge hånden på TV, så 600.000 mennesker på, sier den kontroversielle evangelisten, som har deltatt i både Tabloid, Dokument 2 og Holmgang.

— Etter dette ble det en ny åndelig atmosfære i Norge. Plutselig var det helt ok å be for syke, sier Pedersen.

— Media, og spesielt TV 2, måtte avtabufisere helbredelsesvirksomhet, før kirkene turde å ta i det. Gud måtte bruke en verdslig TV-kanal for å få frem dette emnet, og så kom kirkene diltende etter, sier helbredelsespredikanten til Norge IDAG.

Nytt senter i Vennesla

«Tett nese åpnet seg under Holmgang.» «Så reprisen på Lønning direkte - ble gravid.» og «Knehelbredelse på Lønning Direkte.»

Dette er bare noen av titlene i Pedersens nye helbredelsesbok, som fikk behørig presentasjon på stevnet, og som nok også vil bli til salgs i det nye 25 millioners «helbredelsessenteret» som Pedersens bevegelse Misjonen Jesus Leger i disse dager bygger i Vennesla. Pedersens vekkelsesbevegelse samarbeider med TV-stasjonen Visjon Norge, Norge IDAG og Finn Jarle Sæle.

— Hele misjonsvirksomheten vår har vært båret på en bølge siden jeg deltok på debattprogrammet Lønning Direkte på TV 2. Jeg er glad i journalister, de gjør en kjempejobb, sa Pedersen, og ramset opp all den positive omtalen han hadde fått i Se og Hør, Kvinner og klær, VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Dagbladet.

— Men det beste av alle var NRKs Faktor. Der fikk jeg si akkurat det jeg ville, sa Pedersen fra scenen på Bildøy.

Én million forbønner

Den profilerte helbredelsespredikanten hevder å ha bedt om lag én million forbønner siden 1990, da han startet Misjonen Jesus Leger. Bevegelsens Telekirke er sentral i misjoneringen.

Helgens seminar samlet rundt 400 mennesker, og ble ifølge Finn Jarle Sæle TV-overført til 40.000 seere i en «interaktiv megakirke».

Evangelist Pedersen har full stilling i forbønn, noe han selv mener er verdensrekord.

— På en uke bruker jeg gjennomsnittlig 35 timer på bønn for syke. Hvert år ber jeg for mellom 50.000 og 60.000 enkeltpersoner. Det går ikke an å be for stort flere, sier han på nettsidene til Norge IDAG.

— Dette er det nye Kristen-Norge, mener Sæle. Selv har han ikke prøvd seg på helbredelse. - Jeg er vel litt for frisk for det. Og så er jeg bare en beskjeden luthersk prest.

Tror du på helbredelse? Diskuter saken i feltet under!

HALLELUJA: - Rekk opp hånden alle som vil bli frelst. I dag. Du vet ikke om du lever til i morgen. Hva om Jesus kommer og tar livet ditt om fem minutter? Evangelist Svein-Magne Pedersen talte til en lydhør forsamling på helgens bønne- og vekkelseskonferanse på Bildøy. Foto: Odd Mehus

LEDESTJERNE: - De siste årene har TV Visjon Norge blitt en stor talerstol ut i nasjonen. Den tilsvarer minst ti av de største sommerstevnene. Dette er det nye Kristen-Norge. Etter i kveld vil vi få hundrevis av bønnebegjæringer til vårt callsenter i Oslo, hevder Finn Jarle Sæle. Foto: Odd Mehus

Publisert