Politiet måtte skyte gassflaske under brann i industribygg på Sotra

– Ingen personer er skadet, opplyser politiet.

Publisert:

BRANN: Politiet måtte skyte en gassflaske etter at det brøt ut brann i et industribygg på Sotra. Foto: Bergen brannvesen

Klokken 03.07 fikk brannvesenet melding om brann i et industribygg ved Smålonane på Straume på Sotra.

– Vi har kontroll på brannen på stedet, men det er en del gassflasker både ute og inne som er problemet, sa vaktkommandør i 110 Hordaland Håkon Myking tidlig tirsdag morgen.

Brannvesen og politi ble varslet av en vekter som rykket ut etter en innbruddsalarm, og som observerte flammer inne i industribygget.

– Det er ingen fare for spredning, men folk i nærliggende bygg er evakuert på grunn av gassflaskene som blant annet inneholder sveisegass, sa Myking.

EVAKUERT: Rundt 75 personer ble evakuert fra en blokk som lå like i nærheten av industribygget i Smålonane. Foto: Bergen brannvesen

Evakuerte naboer

Brannvesenet sendte ut mannskap fra flere stasjoner.

– Grunnet varme i bygg og fare for eksplosjon i gassflaskene, er veier i området stengt. Det er også satt i gang evakuering av beboere i området, skriver operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Klokken 05.30 opplyste politiet at brannen var slukket og at gassflaskene var kjølt ned og tatt ut av bygget.

– Ingen personer er skadet. Det er ikke fremkommet opplysninger om at det har vært personer på stedet i aktuelt tidsrom, opplyste Kolltveit.

SKADER: Bygget er delt i to med en industridel og en kontordel. – Det gikk verst utover industribygget, sier brigadeleder Hans Petter Nilsen. Foto: Bergen brannvesen

Flaske ødelagt etter skudd

Like over klokken 06.00 meldte politiets innsatsleder på Sotra at en acetylenflaske var ødelagt etter skudd fra politipersonell, og at faren var over.

– Flasker som inneholder acetylen er farlig i langt tid etter at brannen er slukket, og man må passe på den et døgn. Da er det bedre å skyte flasken, slik at naboer kan flytte tilbake, sier brigadeleder Hans Petter Nilsen.

Han forteller at gassflaskene skapte utfordringer for dem.

– Vi må holde avstand, og kan ikke sende inn røykdykkere fordi vi var redde for at flaskene skulle eksplodere, sier Nilsen og fortsetter:

– Det gikk verst utover industribygget, som har både røyk- og brannskader. Kontorbygget skal ha noe røykskader.

Aksjon er nå i ferd med å bli avsluttet. Ifølge politiet er ingen personer eller kjøretøy skadet.

– De som allerede var blitt evakuert kan nå returnere sine hjem. All trafikk går nå som normalt igjen, opplyser Kolltveit.

Så langt er årsaken til brannen ikke kjent. Politiet oppretter sak på forholdet.

Publisert: