Brann i driftsbygning i Kvinnherad

Lørdag kveld er driftsbygningen i Dimmelsvik i Kvinnherad brent helt ned.

Publisert Publisert

FULL FYR: Flammene står ut av taket på driftsbygningen som har begynt å brenne i Landavegen i Dimmelsvik. Foto: Privat

  1. Leserne mener

Like før klokken 15 lørdag meldte politi og brannvesen at en driftsbygning i Kvinnherad var overtent. Brannvesenet jobbet da på stedet for å hindre spredning av brannen.

I huset like ved bygget som brant, bor det personer.

– Jeg er usikker på om de var hjemme da brannen startet, men de er evakuert, fortalte innsatsleder på stedet Ruben Medhus.

Klokken 15.56 opplyste operasjonsleder Dag Olav Sætre, i politiet, at brannmannskapene hadde kontroll på spredningsfaren.

– Det er opprettet en sperresone på cirka 300 meter. Dette er på grunn av en gassflaske som skal befinne seg ved bygget, sa Sætre.

Politiet meldte først at brannen hadde spredd seg til et nabohus, men ifølge Sætre er det kun snakk om brann i én bygning.

– Denne bygningen kommer til å brenne ned. Brannvesenet mener nå at det ikke skal være fare for spredning, sa Sætre like etter klokken 16.

Ingen personer er savnet i forbindelse med brannen.

Klokken 16.30 opplyste innsatsleder Medhus at bygningen er brent helt ned.

UTRYKNING: Både brannvesen og politi jobber på stedet. Foto: Privat

Skarpskyttere fra politiet

Skarpskytter fra politiet ble tilkalt. Det var nemlig gassflasker på låven. Lørdag kveld klokken 20.20 meldte politiet at det var skutt hull på flaskene og at det ikke lenger var fare for omgivelsene.

Sikkerhetssonen på 300 meter ble opphevet. Brannvesenet drev etterslukking på stedet utover kvelden.

Naboen Dagfinn Mehl oppdaget ikke brannen før han hørte sirener.

– Da sprang jeg opp og så ut loftsvinduet. Der steg røyken opp fra naboens låve. Det var et ganske stort bål allerede. Så kom det flere brannbiler.

Husets hans ligger cirka 200 meter unna brannstedet.

Ved 21-tiden lørdag kveld sa innsatsleder Medhus at de fortsatt holdt på med etterslukking og at det ville være vakthold på stedet gjennom natten.

I forbindelse med etterslukking ble veien forbi brannstedet stengt i en periode.

– Vi har ikke fått tatt ordentlige avhør ennå, si vi kan ikke svare på om beboerne i huset ved siden av var hjemme da brannen startet. Vi vet heller ikke hvor mange som bor i dette huset. Vi har konstentrert oss om å forhindre spredning, og å skyte hull på gassflaskene som var ved huset, sa politioverbetjent ved Kvinnherad lensmannskontor Are Uppheim ved 21-tiden lørdag kveld.

Publisert