Hus på Askøy ble totalskadd i brann

Flere personer reddet seg ut fra et hus som stod i full fyr på Askøy. En kvinne ble kjørt til legevakten, mens en hund og en katt er savnet. Huset ble totalskadd i brannen.

Publisert: Publisert:
TIL LEGEVAKT: En kvinne er kjørt til legevakt etter at det begynte å brenne i dette huset i Hanøyvegen på Askøy mandag morgen.
INTENS VARME: Det var voldsomme flammer og røyk fra huset som brant i Hanøyvegen på Askøy.
FULL FYR: Brannvesenet kjempet for å slukke brannen i Hanøyvegen på Askøy.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Like før kl. 10.00 mandag morgen fikk 110-sentralen i Hordaland meldingen om at det brant i et hus i Hanøyvegen på Askøy.Huset var overtent da brannvesenet kom til stedet.

Politiet opplyser at det var flere personer i huset, men de kom seg ut. En eldre kvinne ble kjørt til legevakt. Andre beboere ble vitne til at huset brant.

Like etter klokken 12.00 meldte brannvesenet at brannen var slukket. Klokken 18 drives det fremdeles etterslukking, opplyser vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland, Rune Wigum.

— Huset er totalskadd, det er mer eller mindre utbrent, sier han.

Savner hund og katt

Lensmann på Askøy, Sotra og Øygarden, Helge Stave, sier det var den eldre kvinnen som varslet om brannen.

— Hun forsøkte å slukke, men innså at det ikke gikk, og kom seg ut.

Stave opplyser at det går bra med kvinnen nå.

Politiet har sperret av stedet og foretatt avhør av flere personer.

— Vi har dannet oss et inntrykk av hva som kan ha vært årsak til brannen, men jeg vil ikke bekrefte noe foreløpig, sier lensmannen.

To biler stod i nærheten av huset, men ble flyttet unna. En hund og en katt er også savnet, men det er fortsatt uvisst om de er brent inne.

Vann fra Hanøytangen

Brannvesenet hadde problemer med vanntilførselen, fordi det ikke er kommunalt vann på stedet.

— Vi har kjørt i skytteltrafikk til Hanøytangen kai med biler og hentet vann derfra, sa Roger Ingebrigtsen til BT klokken 11.30. Han er vakthavende brannsjef på Askøy.

Brannvesenet på Askøy fikk også bistand fra brannvesenets tankbiler på Sotra og Laksevåg, opplyser Wigum.

- Helt forferdelig

Flere naboer fra bygden stod et stykke unna og så på. To løer eller uthus som står like ved boligen er tilsynelatende uskadd.

En nabo forteller at det var en skremmende opplevelse å bli vitne til brannen.

— Jeg satt på kjøkkenet og hørte et helikopter fly rett over huset mitt. Jeg løp ut for å se hva det var, og da så jeg røyken strømme ut av vinduene. Det er helt forferdelig. Nå ser det ut som om huset brenner helt ned, sa naboen da brannen pågikk.

Publisert: