Ferge på grunn ved Tysnes

Fergen var nesten lagt til kai på Tysnes da den måtte snu og gå ut igjen på fjorden.

ANKRET OPP: Fergen ligger like inntil holmen etter grunnberøringen, men den skal ikke lenger ligge på grunn. Patrick Russell Madsen

Fergen «Selbjørnsfjord» havarerte i fjorden utenfor Våge på Tysnes like før klokken 18 tirsdag kveld.

— Det var tydeligvis noe som var teknisk galt. Vi var nesten inntil kaien ved Tysnes da fergen stoppet opp og måtte gå tilbake ut på fjorden, forteller Hans Christian Haaland, som er om bord i fergen.

Fikk bistand raskt

INGEN DRAMATIKK: Fergen MF «Selbjørnsfjord» hadde 31 passasjerer om bord da den grunnstøtte etter en motorstans. Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge var situasjonen aldri dramatisk. Hans-Christian Haaland

Passasjerene fikk beskjed om å flytte bilene helt bak i fergen. Hurtigbåten «Rygercruise» kom raskt til stedet for å hindre at fergen drev på land, sa Haaland.— Fergen ligger i fjæresteinene, men det er vanskelig å bedømme om den har gått på grunn eller flyter på anker.

Fikk motorstopp

I SLEP: Den forholdsvis nye gassfergen ble slept til land under en time etter at den gikk på grunn. RS 140 «Bjarne Kyrkjebø»

Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) fikk «Selbjørnsvik» motorstopp. Deretter førte vinden fergen mot en holme. Ifølge HRS var det snakk om en grunnberøring.— Jeg snakket akkurat med skipperen om bord, og han sier at situasjonen er stabil. Det er ingen dramatikk i dette, og redningsskøyten er på vei, sa redningsleder Jan R. Lillebøe klokken 18.15 tirsdag kveld.

Ett kvarter senere ble fergen slept til kai ved Våge.

Teknisk svikt

Passasjerene fikk beskjed om at det er en teknisk svikt.

— Så tok vi en sightseeing på fjorden, slik at de kunne finne ut hva som var galt. Men etter en stund brøt motoren sammen, og da måtte de kaste anker for å hindre at vi drev på land, sier Haaland.

I TRØBBEL: Fergen mistet motorkraften og drev mot en holme. Ved 18.15-tiden rykket hurtigbåten «Rygercruise» ut for å bistå. MarineTraffic.com

Passasjerene fikk beskjed om å gå inn i salongen. De har ikke redningsvester på seg, og det er ingen dramatikk, sier passasjeren.— Vi fått god informasjon og god kaffe, sa Haaland.

Fergen ble liggende ved noen små øyer ute i fjorden kalt Gjerslingane. Gassfergen hadde 31 passasjerer og seks mannskap om bord da problemene oppsto.

BT var i kontakt med rederisjef Arild Hoff i Fosen Namsos Sjø AS like etter klokken 18, men han hadde ikke fått informasjon om grunnstøtingen.

Hørte et dunk

Fergen gikk ut fra kai klokken 17.30, ifølge øyenvitne Patrick Russell Madsen.

— Det så ut som fergen drev, så vidt jeg kunne se, sier Madsen.

Fra land ser det ut som fergen ligger på grunn.

— Vi hørte et dunk og så at fergen hadde gått på grunn, sier øyenvitne Silje Sætre Agdestein.

Alle avganger kansellert

MF «Selbjørnsfjord» er en av de nyeste fergene i drift på Vestlandet, og har normalt plass til opp mot 240 passasjerer.

Alle avganger er innstilt på strekningen tirsdag kveld som følge av det tekniske havariet. Også avgangene onsdag morgen er kansellert.

Rederiet opplyser på sine hjemmesider at det jobbes for fullt med å få på plass reserveferge.

ferge.jpg Silje Sætre Agdestein

ved holme.jpg Silje Sætre Agdestein

HJELP: Her har en hurtigbåt kommet til for å yte assistanse til havaristen. Silje Sætre Agdestein