Enke må fortsatt sitte i varetekt for drapsmistanke

Enken anket på stedet da hun ble varetektsfengslet, siktet for å ha drept sin ektemann. Men Gulating lagmannsrett mener mistanken er berettiget.

SIKTET: Den 30 år gamle enken er siktet for å ha drept ektemannen Helge Ove Irgens (61) med overlegg.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Da Nordhordland tingrett hørte henne, forklarte kvinnen sin uskyld i dødsfallet til Helge Ove Irgens (61) i Telavåg. Hun ble ikke trodd, og tingretten varetektsfengslet henne for fire uker. Enken anket på stedet.

I dag har Gulating lagmannsrett kommet til at anken forkastes. Dermed er de kommet til samme konklusjon som tingretten om at den 30 år gamle kvinnen må bli sittende i varetekt.

Les også

Politiet jakter pengemotiv etter Helges død

Les også

Rettsmedisiner: - Politiet var trege

Kravet for å bli varetektsfengslet er at det er såkalt skjellig grunn til mistanke, noe som tilsier at det er sannsynlighetsovervekt for at ugjerningen har funnet sted.

I tillegg må det finnes enten unndragelsesfare — altså muligheten for å stikke av - eller fare for bevisforspillelse.

Enken må sitte de to første ukene i isolasjon, deretter med besøks-, brevforbud.

Kvinnen ble pågrepet på Oslo lufthavn Gardermoen forrige tirsdag, 17. februar. Da kom hun hjem fra en litt over to måneder lang ferie i hjemlandet Filippinene. Hun ble avhørt første gang som drapssiktet i Bergen dagen etter.

Funnet på soverommet

Politiet fikk bevisene de mener knytter kvinnen til saken i etterkant av at hun reiste, i starten av desember 2014.

Helge Ove Irgens (61) døde 25. juni i fjor. Han ble funnet død i sin egen seng, og konen var den som varslet nødetatene.

Rettsmedisineren som obduserte 61-åringen, mistenkte raskt at noe var unormalt og bestilte ekstra prøver. Disse viste at mannen hadde en høy konsentrasjon av kullos i blodet. Kullos og høye verdier av medikamenter tok livet av Irgens.

Dopet ned

Politiets hovedteori er at kvinnen først dopet ned ektemannen med medikamenter, før hun deretter forgiftet ham med kullos.

Det fantes ikke naturlige kullos-kilder på soverommet da politiet kom til åstedet 25. juni. De mistenker derfor at en tildekket ovn kan ha vært kilden, etter det BT erfarer.

Publisert: